Print Page | Close Window

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904)

Printed From: C#nedir?com
Category: C# / .NET
Forum Name: C#
Forum Description: .NET Platformunun gözde dili
URL: http://forum.csharpnedir.com/forum_posts.asp?TID=50730
Printed Date: 15 Temmuz 2020 at 11:02
Software Version: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Topic: System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904)
Posted By: kostak
Subject: System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904)
Date Posted: 29 Eylül 2012 at 14:03
System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904) hatası

Bu hatayı c# asp net de web sitesi yapıyordum.Programda Kendi bilgisayarımda kod yazıp programı çalıştırdığımda hiçbir hata almıyorum fakat siteyi yayınladığımda üye kaydı yapmak için veri tabanının yolunu açmak istediğimde bu hatayı alıyorum. Ne yapmam lazım veri tabanı sqlServer2008 r2 ???

Hatanın Devamı
System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): SQL Server bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örnek özgü bir hata oluştu.Sunucu bulunamadı veya erişilebilir değil.Örnek adının doğru olduğunu ve bu SQL Server uzak bağlantılara izin verecek biçimde yapılandırılmış olduğunu doğrulayın.



Replies:
Posted By: fsm1453
Date Posted: 29 Eylül 2012 at 14:04
connection stringi veritabanınına göre değiştirmen lazım. taşıdığın bilgisayarda veri tabanını nereye attıysan ona göre server instance ve veritabanı adını ayarlaman lazım


Posted By: kostak
Date Posted: 29 Eylül 2012 at 14:07
"Data Source=OSMAN;Initial Catalog=ogrenci;User ID=aa; password=11aa"; yola tam olarak bunu yazdım programda gösterdiğim yol bu. taşındığı bilgisayar yok, panalde yayınladığımda bu hatayı alıyorum?


Posted By: ensar06
Date Posted: 02 Ekim 2012 at 12:04
Bunun çözümü var eğer express kullanıyosan Data Source=./SQLEXPRESS olmalı değilse Data Source =./ olmalı yada Data Source=. olmalı..

-------------
C++,Assembly ve C# ile devam etmekteyim..

http://www.kodsanayisi.com


Posted By: emree-yildizz
Date Posted: 08 Ekim 2019 at 13:39
Originally posted by ensar06 ensar06 wrote:

Bunun çözümü var eğer express kullanıyosan Data Source=./SQLEXPRESS olmalı değilse Data Source =./ olmalı yada Data Source=. olmalı..


**\SQLEXPRESS yerine dediğiniz gibi **/SQLEXPRESS olarak giriyorum fakat bu şekilde de baglanti.Open() hatası veriyor. giriş ekranı yaptım numara ve şifreyi giriyorum butona bastığım an kapanıp hatayı gösteriyor.teşekkürler



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk