C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Nesne başvurusu....Jit hata ayıklama sorunu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nesne başvurusu....Jit hata ayıklama sorunu

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
mhmmtcn View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Aralık 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mhmmtcn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nesne başvurusu....Jit hata ayıklama sorunu
    Posted: 04 Aralık 2018 at 13:54
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Çalıştığım firmada ufak bir uygulama yaptım fakat başlıkta da bahsettiğim gibi "Nesne başvurusu bir nesnenin  örneğine ayarlanamadı" diye hata veriyor.Birde işin garibi uygulamayı visual studioda çalıştırınca hata falan yok ama bin/debug klasöründen exe yi çalıştırınca sıkıntı oluyor

Programa kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılıyor ve her kullanıcı içinde yetki olayı var.Örneğin yetki=1 tüm her şeye hakim.yetki=2 belirli butonları kullanıp diğerleri pasif oluyor.Bunuda if ile yaptım.

"Bu iletişim kutusu yerine JIT hata ayıklamayı çağırma
hakkında detaylı bilgi için bu iletinin sonuna bakın.

************** Özel Durum Metni **************
System.NullReferenceException: Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı.
   konum: Günlük_Sevkiyat_Listesi.Form1.form1yetki()
   konum: Günlük_Sevkiyat_Listesi.Form1.Form1_Load(Object sender, EventArgs e)
   konum: System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
   konum: System.Windows.Forms.Form.OnCreateControl()
   konum: System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
.
.
.
"

form1yetki() fonksiyonuda bu şekilde
gonyetki ve gonuser giriş yapılan forumdan(Form2) geliyor den geliyor.
private void form1yetki()
        {
            lbl_user.Text = Form2.gonuser;

            if (Form2.gonyetki == "1")//Ürün adı,seri no,kutu ve koli adedini değiştirip ürün ekleyebilir.
            {//Celal
                dataGridView1.Columns["kkl_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["mbl_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kalite_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_adic"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["urun_seric"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["kutu_adedic"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["koli_adedic"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["kayit_tarihic"].ReadOnly = false;
            }
            else if (Form2.gonyetki == "2") //KKL ve Kalite onay alanını değiştirebilir
            {//KKL
                serino_txt.Enabled = false;
                urunadi_cmb.Enabled = false;
                kutu_txt.Enabled = false;
                koli_txt.Enabled = false;
                kaydet_btn.Enabled = false;
                sil_btn.Enabled = false;
                guncelle_btn.Enabled = true;
                dataGridView1.Columns["mbl_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kalite_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_adic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_seric"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kutu_adedic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["koli_adedic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kkl_onayc"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["kalite_onayc"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["kayit_tarihic"].ReadOnly = true;
            }
            else if (Form2.gonyetki == "3")//MBL onay alanını değiştirebilir
            {//MBL
                serino_txt.Enabled = false;
                urunadi_cmb.Enabled = false;
                kutu_txt.Enabled = false;
                koli_txt.Enabled = false;
                kaydet_btn.Enabled = false;
                sil_btn.Enabled = false;
                guncelle_btn.Enabled = true;
                dataGridView1.Columns["kkl_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kalite_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_adic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_seric"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kutu_adedic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["koli_adedic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["mbl_onayc"].ReadOnly = false;
                dataGridView1.Columns["kayit_tarihic"].ReadOnly = true;
            }
            else if (Form2.gonyetki == "4")//Sadece okuyup yazdırabilir
            {//Okuyucu
                serino_txt.Enabled = false;
                urunadi_cmb.Enabled = false;
                kutu_txt.Enabled = false;
                koli_txt.Enabled = false;
                kaydet_btn.Enabled = false;
                sil_btn.Enabled = false;
                guncelle_btn.Enabled = false;
                dataGridView1.Columns["mbl_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kkl_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_adic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["urun_seric"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kutu_adedic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["koli_adedic"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kalite_onayc"].ReadOnly = true;
                dataGridView1.Columns["kayit_tarihic"].ReadOnly = true;
            }
            else
            {
                MessageBox.Show("Yetkili Kullanıcı Değil");
                
            }
        }
yardımcı olursanız sevinirim işin içinden çıkmadım



Edited by mhmmtcn - 05 Aralık 2018 at 15:05
Back to Top
barissaritas View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Şubat 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 25
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote barissaritas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Aralık 2018 at 12:29
1- Try-Catch kullanmalısın. Bu şekilde kod yazmak doğru değil.
2- form2'den veri gelmiyor (alamıyorsun) olabilir (benim tahminime göre bu daha baskın)
3- dataGridView1.Columns kısmında hata veriyor olabilir. Grid'te ilgili kolonları doldurdun mu? Var mı?
4- Kodlama yöntemini değiştirmelisin. Bu şekilde kodlamaya devam edersen, proje büyüdüğünde baş edemeyebilirsin.
Back to Top
mhmmtcn View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Aralık 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mhmmtcn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Aralık 2018 at 15:03
Originally posted by barissaritas barissaritas wrote:

1- Try-Catch kullanmalısın. Bu şekilde kod yazmak doğru değil.
2- form2'den veri gelmiyor (alamıyorsun) olabilir (benim tahminime göre bu daha baskın)
3- dataGridView1.Columns kısmında hata veriyor olabilir. Grid'te ilgili kolonları doldurdun mu? Var mı?
4- Kodlama yöntemini değiştirmelisin. Bu şekilde kodlamaya devam edersen, proje büyüdüğünde baş edemeyebilirsin.

cevap için teşekkürler kardeşim.
1.tavsiyeniz üzere try-catch kullanıp deneyeceğim ve alışkanlık haline getireceğim.
2.Form2 den gelen bilgi kullanıcı adı (gonuser) ve yetki (gon yetki).bu değerleri labele yazdırdığımda geliyor.Yani hatay contunie dediğimde labelde gözüküyor.
3.Birde işin garibi uygulamayı visual studioda çalıştırınca hata falan yok ama bin/debug klasöründen exe yi çalıştırınca sıkıntı oluyor

Kodlama işine de yeni başladım aslında taban var da pratiğim yok.dediğiniz tavsiyeleri dikkate alıp kendimi ona göre geliştireceğim. 


Edited by mhmmtcn - 05 Aralık 2018 at 15:05
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.