C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C/C++ > C / C++ ve C++.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - Parametre Kurali Aktarimi ile ilgili
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Parametre Kurali Aktarimi ile ilgili

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
umutcanaras View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Ocak 2014
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote umutcanaras Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Parametre Kurali Aktarimi ile ilgili
    Posted: 23 Kasım 2015 at 00:29
Merhabalar, C diline basladim ve elimde kaynak olarak A dan Z ye C kitabi var. 
Parametre Aktarim Kurali basligi altinda ki ornek :

#include <stdio.h>

void main()
{
int a = 10, b = 20;
c = topla(a, b);
printf("c = %d",c)
}

int topla(int x, int y)
{
x = 100;
y = 300;
return x+y;
}

de output un 30 oldugunu, yani a ve b de tanimlanan 10 ve 20 , topla fonksiyonun icinde ki x ve y nin a ve b ye hic bir etkisi olamiyacagi yaziyor. ama Xcode ile output 300 cikiyor. acaba ben mi yanlis anliyorum yoksa yanlis yazilmis  yoksa baska bir durum mu var bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim :)


Edited by umutcanaras - 23 Kasım 2015 at 00:31
Back to Top
sdgfs View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20 Ekim 2014
Status: Offline
Points: 39
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sdgfs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Aralık 2015 at 10:38
 This will help you to pull the Egyptian
Cheap Commercial Trash Cans over your mind. If using cloth, hem the perimeters of every circle to prevent fraying and stray threads.
Back to Top
seser View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Temmuz 2005
Status: Offline
Points: 4654
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ocak 2016 at 15:38
bu kodla çıktının 400 olması beklenir, 300 çıkıyor olması garip.
acil durumda camı kırınız!
Back to Top
ademturman View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Mart 2016
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ademturman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mart 2016 at 11:33
#include <stdio.h>

int topla(int x, int y)
{
x = 100;
y = 300;
return x+y;
}

main()
{
int a = 10, b = 20,c;
c = topla(a, b);
printf("c = %d",c);
}


çalışan hali burada. c değişkenini de int olarak tanımlayacaksın.

Gelelim soruna; sen burada int topla (int x,int y) deyip x ve y tanımlı değişkenleri olan bir fonksiyon tanımlamışsın ve içeride bu ifadeleri döndürmüşsün. eğer sen bu fonksiyonu kullanırsan herhangi bir satırda içindeki değerler otomatik olarak aynı kalıp ekran çıktısı verir aynı seser in dediği gibi 400 olur. yani main() ana fonksiyon içerisinde yazdığın herhangi bir değişken topla fonksiyonu içinde çalışıp sana değer döndürmez. doğal olarak fonksiyon çıktısı ne ise onu verir. anlatılmak istenen de budur.


İyi Kodlamalar.)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.