C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - comboBox ta değişmiyor
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

comboBox ta değişmiyor

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
efkan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 11 Şubat 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote efkan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: comboBox ta değişmiyor
    Posted: 21 Aralık 2006 at 14:54

Merhaba,

Itemlerini sorgu ile db den doldurduğum bir comboBox ım var. comboBox ın yanına birde textBox koydum. Comboboxtan seçilen Item in tablodaki ID sini textBox a yazdırmaya çalışıyorum ancak ilk çalıştırdığımda ilk comboBoxtan ilk seçim yaptığımda textBox bir kez doluyor. Sonra değişik bir Item seçtiğimde sorgu sanki ilk çalıştığında gelen veriyi aynen yazıyor. Item değişiyor ama textBoxtaki yazı hep aynı kalıyor.

Kodlarımı yazıyorum;

private void comboBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            /* Departman IDsini textBox10 a yazıyor */
            string sqltext = "select DepartmanID from tbl_Departman where DepartmanAdi='" + comboBox1.Text + "'";
            da3 = new SqlDataAdapter(sqltext, cn);
            da3.Fill(ds3, "tbl_Departman");
            textBox10.Text = ds3.Tables[0].Rows[0]["DepartmanID"].ToString();
            
        }

   İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Back to Top
onura View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Eylül 2005
Status: Offline
Points: 752
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote onura Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 15:14
comboBox1_SelectedIndexChanged metodunu kullan.
Back to Top
efkan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 11 Şubat 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote efkan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 15:16
merhaba StaNBuLL34,

yazmayı unutmuşum afedersin ben comboBox1_SelectedInderxChanged metodunuda denedim.
DataAdapter larla felan mı alakalı?

ilgin için teşekkür ederim.
Back to Top
onura View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Eylül 2005
Status: Offline
Points: 752
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote onura Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 15:25
private void comboBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            /* Departman IDsini textBox10 a yazıyor */
            string sqltext = "select DepartmanID from tbl_Departman where DepartmanAdi='" + comboBox1.Text + "'";
            da3 = new SqlDataAdapter(sqltext, cn);
            da3.Fill(ds3, "tbl_Departman");
            textBox10.Text = ds3.Tables[0].Rows[0]["DepartmanID"].ToString();
            
        }

bak dikkat et ds3.Tables[0].Rows[0]["DepartmanID"].ToString(); yazmışsın. Rows[cmb.SelectedIndex] yazacaksın. tabi diğer metodda değiştir.

comboBox1_TextChanged metodu pek mantıklı olmamış
Back to Top
BoyaliKus View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 Mart 2005
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 227
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BoyaliKus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 15:27
tbl_Departmani i clear etmeyi dene bir de fill yapmadan once
Back to Top
efkan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 11 Şubat 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote efkan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 15:53
   Olmadı arkadaşlar. Amacım şu ki; tbl_Departman adında bir tablom var. Bir formun üzerinde yeni kayıt yaptırıyorum ve bu formun üzerinde Departman adında bir alan var ki ben sadece tbl_Departman dan DepartmanID sini tutturmak istiyorum. O yüzden yanına koyduğum textBox a DepartmanID yi yazdırmak ve asıl dbye DepartmanID sini yazdırmak istiyorum. Ancak olmadı yine.
   BoyaliKus senin dediğini anlayamadım. tbl_Departman i fill den önce nasıl clear edeceğim?
   İlginiz için teşekkür ederim.
Back to Top
onura View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Eylül 2005
Status: Offline
Points: 752
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote onura Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 16:07
tamam öyle desene yaa :)
bak o zaman ne yapacaksın biliyor musun. int türünden bir dizi tanımla. global olarak. datatable'ni doldururken bu dizinin içinede teker teker DepartmanID 'yi at.sonra comboBox1_SelectedInderxChanged metodunda textBox1.Text = dizi[comboBox1.SelectedIndex].tostring() yap

hadi bekliyorum dene bakalım
Back to Top
BoyaliKus View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 Mart 2005
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 227
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BoyaliKus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 16:17
da3.Fill(ds3, "tbl_Departman");

burda ds3 datasetinin tbl_Departman adli tablosunu fill ediyorsun ya bu tabloyu doldurmadan once temizle demek istemistim neden? cunku

ds3.Tables[0].Rows[0]["DepartmanID"].ToString();  burda hep 1. rowu seciyorsun
Back to Top
efkan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 11 Şubat 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote efkan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 16:29
StaNNBuLL34 sağol tavsiyene uyacağım. Önce biraz dizilere çalışmam gerekli. Şimdi biraz demoralize oldum. 4 saattir aynı yerdeyim birde programcı diye geziyorum piyasada. Delphide olsa sorun değil.
   Sen şimdilik beni bekleme. Çözüme ulaştığımda yazacağım. Çok teşekkür ederim :)
Back to Top
onura View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Eylül 2005
Status: Offline
Points: 752
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote onura Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 16:34
:)
hemen pes etmek yookk...
sen şimdi biraz boş boş televizyon seyret. zaten o boş bakışlar ile aklında programı düşüneceksin sürekli. sonra birden ayağa fırlayıp "TAMAMDIR BULDUM" diyeceksin ve vs'yi açıp üstesinden geleceksin. emin ol. tarafımdan denenmiştir :)

Düzeltme : Defalarca denendi

Edited by StaNBuLL34 - 21 Aralık 2006 at 16:35
Back to Top
efkan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 11 Şubat 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote efkan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aralık 2006 at 17:03
merhaba StaNBuLL34,

şu anda iş yerinde olduğum için tv izleme şansım olmuyor :)
ancak çözüme ulaştım. Şu anki kadar az bilgiyde "buldum!" kadar basit olmasada biraz farklı bir yöntem denedim oldu. DataAdapterden kaynaklandığını tahmin ettiğim için şöyle hallettim;

    SqlCommand command = new SqlCommand("select DepartmanID from tbl_Departman where DepartmanAdi='" + comboBox1.Text + "'", cn);
            cn.Open();
            SqlDataReader reader = command.ExecuteReader();
               while (reader.Read())
               {
                    textBox10.Text = String.Format("{0}", reader[0]);
               }
               cn.Close();

    bahsettiğin şekilde yapmayı denedim ancak diziye değer göndermenin yolunu bulamadım.

     Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.