C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > Veritabanları > SQL Server
  New Posts New Posts RSS Feed - Combobox Veri Çekme Yardım?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Combobox Veri Çekme Yardım?

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
dearJane View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dearJane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Combobox Veri Çekme Yardım?
    Posted: 24 Şubat 2015 at 15:17
Arkadaşlar Merhaba,
ben bir proje geliştiriyorum (kendi çapımda Embarrassed)

SQL'den veri çekerek iki combobox'u kullanmak istiyorum. proje çok katmanlı fakat burada takılı kaldım.
ilk combobox markayı ikincisi seçilen markaya göre modeli listelesin istiyorum.

en ufak bir akıl?
çünkü ben de kalmadı.
Jane, o gitti.
Back to Top
MicroViews View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Ağustos 2015
Location: World
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MicroViews Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ağustos 2015 at 20:01
Combobox listende göstermek istediğin verilerin bulunduğu kolonu sql den veriyi okuma esnasında combobox itemlarına ekleyeceksin. Daha sonra seçim yaptığın veri diğer combobox'a gelecek verinin belirleyicisi olmalı. Küçük bir iş ile uğraşıyorum bitince örnek atmaya çalışacağım.

Kusura bakmayın işim dolayısıyla biraz gecikti, sistemim MacOs olduğu için Windows'u sanalda çalıştırıyorum  ve kopyala yapıştır, Drag&Drop ayarlarım kapalı, dolayısıyla ekran görüntüsü paylaşmak zorundayım.
Önce birinci combobox seçimini yapıyoruz.

Combobox 1'e yapılan seçim sonrasında combobox'nin itemlerini filtreleyip ekliyoruz. 


Edited by MicroViews - 23 Ağustos 2015 at 22:18
İçimde mis kokulu, kızıl bir gül gibi duruyor zaman.
Ama bugün cumaymış, yarın cumartesiymiş,
çoğum gitmiş de azım kalmış, umurumda değil...
Back to Top
ademturman View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Mart 2016
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ademturman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mart 2016 at 10:54
cbFirmaSeciniz.Items.Clear();
            SqlDataReader combooku;
            kullanicikayitbag.Open();
            kmtkullanicikayit.Connection = kullanicikayitbag;
            kmtkullanicikayit.CommandText = "Select FirmaAdi From Table_Firmalar";
            combooku = kmtkullanicikayit.ExecuteReader();

            while(combooku.Read())
            {
                cbFirmaSeciniz.Items.Add(combooku[0].ToString());
            }
            kullanicikayitbag.Close();


Form'a sql ya da accdb database bağlantısını oluşturduktan sonra load kısmına uygulayacaksın.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.