C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Devexpress içinde ButonEdit kullanımı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Devexpress içinde ButonEdit kullanımı

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Devexpress içinde ButonEdit kullanımı
    Posted: 23 Ocak 2015 at 01:45
Öncelikle herkeze Slm Arkadaşlar
Devexpress içinde ButonEdit kullanıyorum yapmak istediğim buton edite tıklayım farklı bir sayfadan değer alıp tekrar bu butoneditin tanımlandığı column içerisinde getirmesini istiyorum çok denedim ama bir türlü yapamadım bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ocak 2015 at 23:17
Arkadaşlar yokmu yardımcı olan.
Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2015 at 00:56
Class lar ile yapabilirsin,
button edit için class oluşturacaksın bu public olacak botona tıklandğında döneceğin değeri classına döndüreceksin böylece her yerde kullanabilirsin.
örneğin
publiic class butonedit(int butonverisi)
{
return butonedit;
}

buttonedit'İn cliğinde methoda int değer dondurecen;
int a=15;

butonedit(a);
gibi biraz araştır, public clasları sonra yapıcaksındır.

Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2015 at 01:47
ben şu şekilde bir kod yazdım butonedite tıklıyorum oradan bir form açılıyor ve grid üzerinden seçim yapıp referans ile gelmiş olduğum gride set ediyorum gridin CellValueChanged eventi çalışıyor fakat e değerine baktığımda null geliyor ben ürün kodunu set ediyorum ama ?
 

if (refIrsaliye != null)

{

GetUrun_Kodu();

refIrsaliye.gridIrsaliye.SetFocusedRowCellValue("UrunKodu", Urun_kodu);

this.Close();

}

Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2015 at 22:05
Merhaba,
anladığım akdarıyla set ediyorum dediğin kısımda GetUrun_Kod(); adlı clasa set ettiğini zannediyorsun. Burada sadece classı çağırmışsın ona bir değer döndürmemişsin.

GetUrun_Kod(); clasına git ve onun içinde sana dönecek değer tipinde değişken tanımla.
sonra set ettğin kısımda döndürmek istedğin değeri GetUrun_Kod(donendegerverisi); şeklinde yolla.
Tam sytnax lari yazmıyorm bunların yazılım şekillerine netten bakarsın.

Dikkat etmen gerkeen olay; set ettiğin değer sana string dönüyorsa eğer classında değişkenini string olarak vermelisin. Yani ne tipinde dönüyorsa ona göre değişken tanımlamalsıın.

Class GetUrun_Kod(int setedilecekdeger)
{

return GetUrun_Kod();
}


Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2015 at 23:53
orda get_urun kodu metodum şudur. orada gitmiş olduğum sayfadan ürün kodunu alıyorum birde synax olarakda yani kodu yazarakta yardımcı olursanız çok memnun olurum.
 

void GetUrun_Kodu()

{

try

{

Urun_kodu = gridRecete.GetRowCellValue(gridRecete.FocusedRowHandle, "UrunKodu").ToString();

}

catch (Exception)

{

}

}

Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ocak 2015 at 00:10
Şöyle bir metot yazdım bu metotda butoneditin ButonClick inde bir textboxa gelen Ürün kodunu atıyorum orada sorun yok fakat aynı herde grid içeresine set ettiğimde gridin CellvalueChanged eventinde e.value kısmı null geliyor ?
 
önce bir class içerisinde bu metot tanımladım.

public string RecUzerindenUrunKoduGetir(Boolean Sec)

{

FrmReceteOlustur frm = new FrmReceteOlustur();

if (Sec == true)

{

frm.secimIcinAcildiMi = true;

frm.ShowDialog();

return MainFRM.AraDegisken;

}

else

{

}

return "";

}

butonedit ile açtığım sayfanın doubleClickinde tanımlamamı yapıyorum

if (secimIcinAcildiMi == true)

{

GetUrun_Kodu();

MainFRM.AraDegisken = Urun_kodu;

this.Dispose();

}

daha sonra butonEditClick eventinde bir textboxa seçmiş olduğum ürün kodu geliyor fakat grid içerisine set ediyorum ve aynı şekilde grid içerisinede set ediyorum daha sonra gridin CellvalueChanged eventini takip ettiğimde e.value null geliyor ? bir türlü çözemedim ne yapacağımıda bilemiyorum ?
 
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ocak 2015 at 00:11

private void btnEditUrunKodu_ButtonClick(object sender, DevExpress.XtraEditors.Controls.ButtonPressedEventArgs e)

{

gridIrsaliye.SetFocusedRowCellValue(UrunKodu, ekranlar_.RecUzerindenUrunKoduGetir(true));

txtaciklama.Text = ekranlar_.RecUzerindenUrunKoduGetir(true);

}

Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ocak 2015 at 16:24

GetUrun_Kodu();

MainFRM.AraDegisken = Urun_kodu;

şu şekilde aldığında ürün koduna ulaştığını anlıyorum. butonun içinde de aynı şekilde almayı deneye bilirsin.

Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ocak 2015 at 18:24
burada buton içinde  ürün kodunu getiriyorum zaten öyle değil ?

private void btnEditUrunKodu_ButtonClick(object sender, DevExpress.XtraEditors.Controls.ButtonPressedEventArgs e)

{

gridIrsaliye.SetFocusedRowCellValue(UrunKodu, ekranlar_.RecUzerindenUrunKoduGetir(true));

txtaciklama.Text = ekranlar_.RecUzerindenUrunKoduGetir(true);

}

Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 10:26
Merhaba,
Kodları deneme şansım olmadığı için sadece fikir verebiliyorum.
Eğer butonda ürün kodunu alıyorsan her yerde alman lazım tabii publicse.

Set ettiğin kıısımda el ile manuel gönder bakalım, string değer ata kendin "test" felan yaz bakalım gelecek mi, belki datagridin yanlış methodunu kullanıyorsundur. 
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 10:48
onuda denedim olmuyor şöyle bir şey yaptım, yeni bir form oluşturdum, normal bir buton altına grid içerisine sıradan birkaç yazı yazdım ve tamam dedim baktım bir şey yok yine null bu sefer elle o ürünkodu alanına 1 vs. yazdım sonra tekrar butona tıkladğmda yazmış olduğum ürün kodunu o ürünkodu hücresine yazdı yani o hücreye 1 yazdığımda hücre changed olduğunda ve ben diper butona bastığımda ürün kodum geldi, aynısını projemde denedim ürünkodunu çağardım gelmedi daha sonra o hücreye bir şey yazdım sıradan bir şey daha sonra butonedit ile farklı bir formdan ürün kodunu çağardım geldi o hücreye elle bir şey yazmadığımda yani o hücre changed olmadğın gelmiyor anlıyamadım bir türlü 1 haftada çözemedim bir türlü sinir olmaya başladım Allah rızası için bu işimde bana yardımcı olun yoksa kafayı yicem.
Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 11:04
Debug yapıp dolu geldiğine emin ol. Eğer dolu geliyorsa zaten kullanabiliyor olman gerekir.
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 11:11
onu yaptım debug yaptım ürün kodunu başka sayfadan çağırmak yerine elle yazdım gönder dedim işte gridin changed eventinde e.value null geldi sonra bu hücre içerisine sıradan bir şey yazdım enter dediğm debugı devam ettirdim o an benim sıradan yazdıklarım geldi daha sonra ürünkodu butonuna bastım ürünkodu changed eventine düzgün geldi ?
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 11:12
acaba uzak masaüstü yapma şansımız varmı Semih bey çok rica etsem?
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 11:13
yada başka bir öneriniz.
Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 11:28
Maalesef uzak masaüstü şansım yok. Ben de seniorlar kadar iyi değilim henüz juniorım :). Deneme yanılma yoluyla bulmaya çalış, sadece tek bir yere odaklanmış gibi duruyorsun şuan. Olmadı konuyu Senior birilerine danışmanı tavsiye ederim.
Back to Top
csharpogreniyorum View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote csharpogreniyorum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 11:32
anladım çok teşekkür ederim öyleyse yardımların için peki bu csharpnedir sayfa çok eski bir sayfa olduğunu biliyorum kimse bu grid ile proje yapmıyor sanırım yada kimse yardımcı olmak istemiyor anlıyamadım ? neyse çok teşekkür ederim yine yardımların için.
Back to Top
semih1907 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Nisan 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote semih1907 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2015 at 13:57
Bende bir kaç soru için girmiştim, nadiren cevaplar alabildim :) elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Kolay gelsin
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.