C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ASP.NET > ASP.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - Projeyi webde yayınlama hatası yardım Arkadaşlar
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Projeyi webde yayınlama hatası yardım Arkadaşlar

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
ahomano View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Şubat 2006
Status: Offline
Points: 75
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ahomano Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Projeyi webde yayınlama hatası yardım Arkadaşlar
    Posted: 12 Ekim 2006 at 02:15
Arkadaşlar ben yaptıgım projeyi www.somee.com dan aldıgım yerde yayınlamaya çalışoyorum ama hata veriyo normal bir sayfa yayınladıgım zaman yani bir html sayfası yayınlıyo.Hata şu nasıl düzeltebilirim;


Runtime Error
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="Off"/>
    </system.web>
</configuration>


Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
    </system.web>
</configuration>

Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Ekim 2006 at 16:13
aynısının tıpkısı sorun bende de var cvp bekliyoruz pls
Back to Top
mozdag View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Mayıs 2004
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mozdag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Ekim 2006 at 17:02
arkadaslar.
sunucu hatalari gostermiyor.
o yuzden bu mesaji veriyor.
hata nedenini ve mesajini bilemiyoruz anlayacagin.
sunucu uzerinden hata mesajini yazarsan yardim edebiliriz.

Back to Top
hedehodo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Temmuz 2006
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hedehodo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ekim 2006 at 00:08
projeni ne ile kodladin? buyuk ihtimalle sen asp.net 2.0 ile kodlamissindir ve host asp.net 1.1 i destekliyordur.Eger boyleyse somee.com da kontrol panele gir ordan "web" ardindan "IIS setup" a gir.Asp versiyonu 2.0 olarak degistir.
Back to Top
ahomano View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Şubat 2006
Status: Offline
Points: 75
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ahomano Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ekim 2006 at 01:03
Kardes ben asp.net 1.1 ile kodladım. Şunuda belirteyim arkadaşlar ben aynı projeyi access veri tabanında yaptıgımda en azından siteyi görebilmiştim ama şimdi direkt olarak bu hatayı veriyo anlamadım kardes.

Ayrıca ben webconfig dosyasında degişiklikte yaptım,hatta sildim bile ama olmadı.Sizin bildiginiz başka yer varsa orada deneyelim arkadaşlar eger varsa tabi ama somee gibi veriyosa arkadaşlar bazıları bize ait isim hakkı olmasını istiyo o sebebden dedim arkadaşlr ben mysql kullandım arkadaşlar.
Şimdiden herkese teşekkürşer
Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ekim 2006 at 10:47
ben asp 2.0 ile kodladım ama xxxxx her ikisine de destek veriyor. Şimdi şu basit ama mide bulandırıcı sorunu (eminm çok basit bir çözümü vardır-ben asp.net de yeniyim belki de ondandır) tekrar yazmaya çalışacağım. Şimdi ben çok çok basit bir deneme yapıyorum ve mrolley.somee.com adı altında bir sitede yayınlamaya çalışıyorum. Çok çok basit bir deneme için çoğu standart syntaxi VS2005' in oluşturduğu tam kodlar şöyle;
----------------
default.aspx.cs
----------------
using System;
using System.Data;
using System.Configuration;
using System.Web;
using System.Web.Security;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
using System.Web.UI.HtmlControls;

public partial class _Default : System.Web.UI.Page
{
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {

    }
    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        TextBox1.Text = "Deneme";
    }
}

----------------
default.aspx
----------------
<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
<head runat="server">
    <title>Untitled Page</title>
</head>
<body>
    <form id="form1" runat="server">
    <div>
        <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox>
        <asp:Button ID="Button1" runat="server" OnClick="Button1_Click1" Text="Button" /></div>
    </form>
</body>
</html>

----------
web.config
----------
<?xml version="1.0"?>
<!--
    Note: As an alternative to hand editing this file you can use the
    web admin tool to configure settings for your application. Use
    the Website->Asp.Net Configuration option in Visual Studio.
    A full list of settings and comments can be found in
    machine.config.comments usually located in
    \Windows\Microsoft.Net\Framework\v2.x\Config
-->
<configuration>
     <appSettings/>
     <connectionStrings/>
     <system.web>
          <!--
            Set compilation debug="true" to insert debugging
            symbols into the compiled page. Because this
            affects performance, set this value to true only
            during development.
        -->
          <compilation debug="true"/>
          <!--
            The <authentication> section enables configuration
            of the security authentication mode used by
            ASP.NET to identify an incoming user.
        -->
          <authentication mode="Windows"/>
          <!--
            The <customErrors> section enables configuration
            of what to do if/when an unhandled error occurs
            during the execution of a request. Specifically,
            it enables developers to configure html error pages
            to be displayed in place of a error stack trace.

        <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="GenericErrorPage.htm">
            <error statusCode="403" redirect="NoAccess.htm" />
            <error statusCode="404" redirect="FileNotFound.htm" />
        </customErrors>
        -->
     </system.web>
</configuration>
-----------------------------------------
Sonra önce wiew in web browser diyerek web developerin IIS sinde random local port ile görüntülüyorum-SORUN YOK

Daha sonra start debugging yapıyorum ve xxxxx.somee.com klasörü yaratarak içine kaydediyorum. en son ise copy web site ile somee' nin ftpsine girerek mrolley.somee.com directorysinin içine App_Data klasörü (içi boş) + Default.aspx + Default.aspx.cs + Web.config dosyalarının tamamını upload ediyorum disconnect yapıyorum ve sonra browserdan adresi giriyorum o da ne yukarıdaki hatayı veriyor :(

Şimdi deneme için ftp' den App_Data klasörünü siliyorum, Web.config' i siliyorum Default.aspx.cs yi de silerek bunun içindeki butoncliki Default.aspx' teki html içerisinde;

<script runat="server">
    protected void Button1_islemi(object sender, EventArgs e)
    {
        TextBox1.Text = "Deneme";
    }
</script>
olarak gömülü hale getiriyorum ve dediğim gibi ftp içerisinde sadece bu default.aspx file kalıyor. ve sonra internet adresini yazıyorum hhhhhhhhhoppp çalışıyor...
Bu basit sorunun çözümü nedir anlayamadım açıkçası kafayı yiyeceğim.

Selamlar saygılar.


Edited by phrozen - 16 Ekim 2006 at 12:49
Back to Top
sobib View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Ekim 2006
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 104
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sobib Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ekim 2006 at 18:33
WALA AYNEN BENDEDE AYNI HAAATA VAR. BEN HOCAMA SORDUM HOCAM BANA DEDİKİ Web.Config DOSYANIN İÇİNDE HATA WR DEDİ :S
Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ekim 2006 at 22:12
İlginç... Peki hata neymiş... ??? gömülü olduğu zaman neden hata vermiyor anlayamadığım bu...!
Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ekim 2006 at 09:16
araştırmadığım incelemediğim site kalmadı bu basit sorunu çözemedim nedir ki bu böyle? Bilen yok mu
Back to Top
ahomano View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Şubat 2006
Status: Offline
Points: 75
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ahomano Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ekim 2006 at 13:52
Merhaba Arkadaşlar ben Kuyuya taşı atanım :)

Arkadaşlar ben bu hata ile karşılasınca mysql kullanıyordum ama şimdi access e çevirdim duzeldi. Bende çok araştıdım ama arkadaşlar bu konuda bence tam bir çözüm yok bu sebebden deneyerek veya kodlarda hata olacagını düşünrek kodları tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Ama butun sayfalardakileri webconfig le pek ugraşmayın zavallının suçu yok herkes ona sebeb buluyo ama arkadaşlar. Bende sitemi somee de yayınladım.
Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ekim 2006 at 14:59
ya ahomano arkadaşım ben mysql ya da access vs demiyorum çok çok basit hatta en basit bir kodlama yapıyorum. Bunun neresini inceliim kodlarda ne varki yani ayrıca?
Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ekim 2006 at 21:12
acaba somee de mi bi eksiklik var anlayamadım gitti. Gömülü kodu çalıştır ama ayrı bi .cs ise çalıştırma... bu mantıkta mı adamlar beleş pakette acaba?
Back to Top
huseyin3056 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 05 Haziran 2006
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 123
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote huseyin3056 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Kasım 2006 at 10:35
Originally posted by ahomano ahomano wrote:

Arkadaşlar ben yaptıgım projeyi www.somee.com dan aldıgım yerde yayınlamaya çalışoyorum ama hata veriyo normal bir sayfa yayınladıgım zaman yani bir html sayfası yayınlıyo.Hata şu nasıl düzeltebilirim;


Runtime Error
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="Off"/>
    </system.web>
</configuration>


Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
    </system.web>
</configuration>



Bu problemi çözdümünüzmü acaba ?
Aynı hatayı bende alıyorum.
Saygılarımla...
Back to Top
sa_keles View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Ağustos 2005
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2653
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sa_keles Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Kasım 2006 at 10:57
burdaki bir hata mesajı değil. hata mesajını görmek için yukarda yazan <customErrors mode="Off"/> bölümünü uygula ondan sonra servera gönder, yeniden dene bu sefer sana asıl hata mesajını verecektir. o hata mesajını yazarsan cevap bulabilirsin . ama problem muhtemelen; sunucundaki framework versiyonu ile seninkinin uymaması, herhangi bir dosyanın senin bilgisayarında biyeri gösteriyo olması, eğer veritabanı kullanıyosan server isminin yanlış yazılması gibi bişeyler olabilir
www.sadullahkeles.com
"Open up your heart and let the sun shine in"
Back to Top
emrezz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30 Kasım 2006
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emrezz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Kasım 2006 at 16:29
Arkadaşlar bu problem server'la ilgili bir problemdir aynısı benim başımada geldi. Siz yetkili kişileri arayın onlar yardımcı olurlar.
return;
Back to Top
huseyin3056 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 05 Haziran 2006
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 123
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote huseyin3056 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aralık 2006 at 16:30
Bence serverla ilgili değil.
index.html i görüyor ama default.aspx olduğu zaman hata veriyor.
Back to Top
sa_keles View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Ağustos 2005
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2653
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sa_keles Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aralık 2006 at 16:41
hata mesajındaki custom errors mode = off kısmını yapmadan hatanın ne olduğunu kesin olarak öğrenemezsiniz sanırım.
www.sadullahkeles.com
"Open up your heart and let the sun shine in"
Back to Top
Designer View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Aralık 2006
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Designer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Aralık 2006 at 13:00
Arkadaşlar bende config.sys dozyasında düzeltmeme rağmen aynı problemle karşılaşıyordum.  Hosting firmasının verdiği control panelde asp.net ayarlarında yine Custom Errors kısmı var burayı off yapmak gerkiyor.
I like programming..
Back to Top
ste_ganos View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Aralık 2006
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ste_ganos Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aralık 2006 at 08:43
Arkadaşlar böle bi sorunu bende yaşamıştım. İlk önce server eğer 2003 server ise ve ben sql server 2005 de kurduğum için ilk önce users olarak database de kullanıcı tanımı yaptım. Eğer sen serverin kendi localinden çalıştırmaya kalkarsan hata değişecektir zannerdersem. Böle bene de olmuştu. Dediğim gibi yaptım şimdi sorun kalmadı.
Back to Top
Csharp View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 26 Ocak 2006
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Csharp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 20:33
bende daha dosya yukleyemeden aynı sorunu yaşıyorum.
file manager kısmına girmek istedigimde aynı sorun çıkıyo...

nasıl duzeltebilirim bunu..
Back to Top
phrozen View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 16 Ocak 2005
Status: Offline
Points: 1157
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phrozen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 21:09
somee' den vazgeçin derim. aniden hesabınızı silerler tam herşeyi çözdüm derken.
Büyük işler tecrübeyle başarılır,tecrübe ise hataların toplamıdır
Kuyuya düşmüş bir kurbağa için gökyüzü,kuyu yarıçapının karesiyle pi sayısının çarpımına eşittir
Back to Top
Csharp View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 26 Ocak 2006
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Csharp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 21:12
Originally posted by phrozen phrozen wrote:

somee' den vazgeçin derim. aniden hesabınızı silerler tam herşeyi çözdüm derken.


önerdigin bi yer varmı?
Back to Top
sa_keles View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Ağustos 2005
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2653
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sa_keles Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 22:07
file managere geçerken hata veriyorsa problem sende değil somee nin sayfasındadır bence. bir süre bekle sonra tekrar dene
www.sadullahkeles.com
"Open up your heart and let the sun shine in"
Back to Top
Csharp View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 26 Ocak 2006
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Csharp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 22:14
Originally posted by sa_keles sa_keles wrote:

file managere geçerken hata veriyorsa problem sende değil somee nin sayfasındadır bence. bir süre bekle sonra tekrar dene


nerdeyse bir haftadır böyle giremiyorum file mgr a.
Back to Top
sa_keles View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Ağustos 2005
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2653
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sa_keles Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 22:43
file manager ile senin sayfan arasında bir bağlantı yok. yani borowserda senin adresin yazıldıktan sonra gelen hata mesajı senin sayfanla ilgilidir. somee.com sayfasında gelen sana ait değildir. yeni bir hesap alıp bağlanmayı denedinmi? belki kullanıcı adın ve şifrenle ilgili bir hata vardır.
www.sadullahkeles.com
"Open up your heart and let the sun shine in"
Back to Top
Csharp View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 26 Ocak 2006
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Csharp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mart 2007 at 23:37
Originally posted by sa_keles sa_keles wrote:

file manager ile senin sayfan arasında bir bağlantı yok. yani borowserda senin adresin yazıldıktan sonra gelen hata mesajı senin sayfanla ilgilidir. somee.com sayfasında gelen sana ait değildir. yeni bir hesap alıp bağlanmayı denedinmi? belki kullanıcı adın ve şifrenle ilgili bir hata vardır.


yaw bunu hiç düşünmemiştim.

yeni bi uyelik aldım. sorun yok.
Back to Top
iDEA View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2007
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 224
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iDEA Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Mart 2007 at 16:15
Site yayınlama konusunda öğrendiğin ufak ama en önemli ayrıntı sanal dizin olayıdır.. Sanal dizin olmadan olmuyor...
Bilgisayara Dair Her Şey Güzeldir....
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.