C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > Veritabanları > SQL Server
  New Posts New Posts RSS Feed - SQL ne kadar hızlı ?_?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

SQL ne kadar hızlı ?_?

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
ceeyt View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Ocak 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceeyt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: SQL ne kadar hızlı ?_?
    Posted: 27 Mart 2004 at 02:48

 

Basit bir veritabanına ihtiyacım var,bunun için C++ ta bir şeyler yazdım.SQL kullanmamı tavsiye edenler oldu.Şu an yaklaşık her 5 sn de 300 kb veri yi işlemem gerekiyor.Bu şartlarda hız olarak sorun yaşamıyorum.

Ancak eğer daha kısa sürede daha fazla veri işlemem gerekirse( saniyede 1Mb veri değişimi gibi)ve hız problemleri çıkarsa,SQL ihtiyaçlarıma cevap verebilir mi?SQL de de veriler bir dosyaya yazılmıyor mu? Eğer yazılıyorsa ve hızlı çalışıyorsa çalışma mantığı nedir ki bu kadar hızlı çalışabiliyor?

şimdiden teşekkürler...

güzelliğin güzelliğini arttıran,çirkinliğin çirkinliğidir...
Back to Top
ernes View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Ocak 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ernes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Mart 2004 at 11:59

Sorunuzdan tam olarak anladığım siz bir file yazdırıyorsunuz. Tüm işlemlerinizi bu file uzerinden gerçekleşiyorsunuz.

Bu işlemleri SQL üzerinden yapıp yapamayacağınızı söylüyorsunuz. Bu işlemleri SQL de veriyi sql tablonuza  yazdırarak çözümleyebilirsiniz.  SQL bu yapılan işlemeler her halukarda cevap verebilir. Burada performans ve hız konusunda teknik bir hata yanlıs bir kodlama yapmadığınız sürece problem olmaz.  

Back to Top
ceeyt View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Ocak 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceeyt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Mart 2004 at 01:17

 

Ben performansını merak etmiştim,teknik hata yapılmadığı sürece yeterli olur diyorsanız ileride ihtiyacım olduğunda başvurabilirim.

teşekkür ederim... 

güzelliğin güzelliğini arttıran,çirkinliğin çirkinliğidir...
Back to Top
ernes View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Ocak 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ernes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Mart 2004 at 09:05

Performans olarak hiç şüphesiz file yazıp file okumaya göre hızlı.

 

Bunu live test te deneyerek gördüğümüz bir şeyi yazayım ben.

Hello World yazısı 800 request yanıt verirken 6 aylık dummy data ile doldurulmus bir SQL database 900 request ' e yanıt verebiliyor. Ama dediğim gibi bu iyi yazılmıs bir uygulamada alacağımız bir socuç.  Burda yazılan kodda connection baglantınızdan databese veri alıp vermenize göre ve kullandığınız yöntemlere databasinizin verdiği tepkiler de performansını etkileyen durumlar arasındadır..

Aslında bununla ilgili C++ makalesi ile bir örnek verebiliriz.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.