C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904)

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
kostak View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Eylül 2012
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kostak Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904)
    Posted: 29 Eylül 2012 at 14:03
System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904) hatası

Bu hatayı c# asp net de web sitesi yapıyordum.Programda Kendi bilgisayarımda kod yazıp programı çalıştırdığımda hiçbir hata almıyorum fakat siteyi yayınladığımda üye kaydı yapmak için veri tabanının yolunu açmak istediğimde bu hatayı alıyorum. Ne yapmam lazım veri tabanı sqlServer2008 r2 ???

Hatanın Devamı
System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): SQL Server bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örnek özgü bir hata oluştu.Sunucu bulunamadı veya erişilebilir değil.Örnek adının doğru olduğunu ve bu SQL Server uzak bağlantılara izin verecek biçimde yapılandırılmış olduğunu doğrulayın.

Edited by kostak - 29 Eylül 2012 at 14:57
Back to Top
fsm1453 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 07 Eylül 2009
Status: Offline
Points: 679
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fsm1453 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Eylül 2012 at 14:04
connection stringi veritabanınına göre değiştirmen lazım. taşıdığın bilgisayarda veri tabanını nereye attıysan ona göre server instance ve veritabanı adını ayarlaman lazım
Back to Top
kostak View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Eylül 2012
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kostak Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Eylül 2012 at 14:07
"Data Source=OSMAN;Initial Catalog=ogrenci;User ID=aa; password=11aa"; yola tam olarak bunu yazdım programda gösterdiğim yol bu. taşındığı bilgisayar yok, panalde yayınladığımda bu hatayı alıyorum?
Back to Top
ensar06 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Temmuz 2011
Status: Offline
Points: 468
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ensar06 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ekim 2012 at 12:04
Bunun çözümü var eğer express kullanıyosan Data Source=./SQLEXPRESS olmalı değilse Data Source =./ olmalı yada Data Source=. olmalı..
C++,Assembly ve C# ile devam etmekteyim..

http://www.kodsanayisi.com
Back to Top
emree-yildizz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Ekim 2019
Location: asdasd
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emree-yildizz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ekim 2019 at 13:39
Originally posted by ensar06 ensar06 wrote:

Bunun çözümü var eğer express kullanıyosan Data Source=./SQLEXPRESS olmalı değilse Data Source =./ olmalı yada Data Source=. olmalı..


**\SQLEXPRESS yerine dediğiniz gibi **/SQLEXPRESS olarak giriyorum fakat bu şekilde de baglanti.Open() hatası veriyor. giriş ekranı yaptım numara ve şifreyi giriyorum butona bastığım an kapanıp hatayı gösteriyor.teşekkürler
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.