C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > Veritabanları > SQL Server
  New Posts New Posts RSS Feed - Veritabanına bağlanamıyorum ( status stopped )
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Veritabanına bağlanamıyorum ( status stopped )

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
ddnncc View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Temmuz 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ddnncc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Veritabanına bağlanamıyorum ( status stopped )
    Posted: 19 Eylül 2012 at 14:27
Merhaba,
Dün normal bir şekilde bağlanabildiğim veritabanına bugün bağlanamıyorum.

sql server management studio ile giriş yapmaya çalıştığımda

"A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not founf or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SLQ Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40- Could not open a connection to SQL Server)(Microsoft SQL Server, Error:2)" şeklinde bir hata alıyorum.

Server Configuration Manager den baktığımda MSSQLSERVER ın durdurulduğunu gördüm. Tekrar çalıştırmaya çalıştığımdada şöyle bir hata alıyorum.

"The request failed or the service did not respond in a timely fashion. Consult the event log or other applicable error logs for details."
Back to Top
pc_user View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pc_user Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Eylül 2012 at 15:49
Sql Server Configuration Manager'da Sql Server Network Configuration Manager düğümü altında yer alan Protocols for MSSQLSERVER seçiliyken VIA değerinin Disabled olup olmadığını kontrol ediniz.Eğer Disabled değilse Disabled olarak işaretleyiniz.Ardından servisi tekrar başlattığınızda sorunuz çözümlenir diye tahmin ediyorum.
Back to Top
ddnncc View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Temmuz 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ddnncc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Eylül 2012 at 16:19
VIA değerinin Disabled konumundaydı. Sadece Shared Memory Enabled durumunda.
Back to Top
hereoes View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 02 Kasım 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hereoes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ekim 2012 at 13:53
??
Back to Top
emhrezenqin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Aralık 2014
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emhrezenqin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aralık 2014 at 21:34
Merhaba bende VIA bölümü yok ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?
ZENGIN SOFTWARE & PRODUCT
Back to Top
ademturman View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Mart 2016
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ademturman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mart 2016 at 11:01
cmd yada çalıştır ile "services.msc" yani hizmetlerin listelendiği istenilen durumda çalışma halini gösteren pencereye ulaştıktan sonra orada bulunan sql server hizmetlerinin hepsini otomatik yap. tekrar bilgisayar-yönet kısmından "Sqlserver Services" > SQL SERVER AGENT i başlatırsan büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.


İyi kodlamalar.)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.