C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Checkbox background image
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Checkbox background image

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
TheAcC View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Mayıs 2012
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TheAcC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Checkbox background image
    Posted: 22 Mayıs 2012 at 02:41
Elimde bir checkbox var ve checkbox'ın arkaplandaki resmine göre işlem yapmak istiyorum, resimler "resources" klasöründe mevcut


Şu şekilde birşey yazdım ancak çalışmadı.

   if(checkBox1.BackgroundImage==Properties.Resources.resim1)
        {
            MessageBox.Show("Evet");
         }


Bu durumda nasıl birşey yapabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Back to Top
destiny24 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Nisan 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 575
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote destiny24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mayıs 2012 at 08:46
breakpoint koyarak Properties.Resources.resim1 koduna bak bakalım ne görünüyor...
try{Olaylar}Catch{Hatalar}Finally{Ölüm}
Back to Top
TheAcC View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Mayıs 2012
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TheAcC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mayıs 2012 at 15:47
"checkbox1.BackgroundImage==Properties.Resources.resim1"
her zaman "0" değeri alıyor o yüzden çalışmıyor.

Biraz araştırınca şöyle birşey gördüm.

if(checkBox1.BackgroundImage.Rawformat.Guid==Properties.Resources.resim1.Rawformat.Guid)
             {
                  MessageBox.Show("Evet");
             }

Bu seferde her zaman "1" değeri alıp evet sonucunu veriyor..

İşin içinden çıkamadım birtürlü.


Edited by TheAcC - 22 Mayıs 2012 at 15:47
Back to Top
TheAcC View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Mayıs 2012
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TheAcC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mayıs 2012 at 05:00
Sorunu çözdüm. Aynı sorunla karşılaşan biri olursa diye çözümünü yazıyorum buraya.

Using Proje_ismi.Properties;


     Image a=Properties.resim1;
     Image b=Properties.resim2;

  if (checkBox.BackgroundImage.Equals(a))
          {
               MessageBox.Show("Evet");
          }

Bu şekilde çalışıyor.

Sadece checkbox değil diğer tüm toolsların arkaplanlarını bu şekilde "if" de sorgulatabiliriz.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.