C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ASP.NET > ASP.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - enableEventValidation ???
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

enableEventValidation ???

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: enableEventValidation ???
    Posted: 30 Nisan 2012 at 15:30
merhaba arkadaşlar,

tek sayfalık bir projem var. bu projede veri giriş ekranı var ve bu ekranda ajax ile il, ilçe seçimi yaptırıyorum dropdownlist ile...
sayfanın hata vermesi sonucunda internette ufak bir araştırma yaptım ve enableEventValidation="false" kodunu web.config içerisindeki page tagına yapıştırdım. hata vermeden çalıştı sayfam ama veritabanına kayıt yaparken dropdownlist bölümdeki seçili alanları kaydetmiyor. boş kayıt atıyor. bunun sebebi ne olabilir.

veritabanına kayıt yollarken dropdownlist.selectedValue kullanıyorum ve parametre yyöntemi ile gödneriyorum.

teşekkürler
iyi çalışmalar.
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 15:38
Edit: Yanlış yorum

Edited by mobilecom - 30 Nisan 2012 at 18:17
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 15:46
Kayıt kodum aşağıdaki gibidir...


    private void Kaydet()
    {
        string dogumTarihi = ddl_dogumTarihi_gun.SelectedValue + "." + ddl_dogumTarihi_ay.SelectedValue + "." + txt_dogumtarihi.Text;
        DateTime dgTarihi = DateTime.Parse(dogumTarihi);
        string sonKanBagisTarihi = ddl_sonbagisTarihiGun.SelectedValue + "." + ddl_sonbagisTarihiAy.SelectedValue + "." + txt_sonkanbagistarihi.Text;
        DateTime sonkanTarihi = DateTime.Parse(sonKanBagisTarihi);
        string ceptelefonnumarasi = txt_cepalannumarasi.Text + txt_cepnumarasi.Text;
        string insertText = "INSERT INTO TBL_KISI (KIS_AD,KIS_SOYAD,KIS_DOGUM_TARIHI,KIS_KAN_GRUBU,KIS_EPOSTA,KIS_IL,KIS_ILCE,KIS_TELEFON,KIS_KAYIT_TARIHI,KIS_KAYIT_PLATFORM,KIS_TC_NO,KIS_SEMT,KIS_MAHALLE,KIS_SON_KAN_BAGIS_TARIHI) VALUES (@KIS_AD,@KIS_SOYAD,@KIS_DOGUM_TARIHI,@KIS_KAN_GRUBU,@KIS_EPOSTA,@KIS_IL,@KIS_ILCE,@KIS_TELEFON,@KIS_KAYIT_TARIHI,@KIS_KAYIT_PLATFORM,@KIS_TC_NO,@KIS_SEMT,@KIS_MAHALLE,@KIS_SON_KAN_BAGIS_TARIHI) SELECT SCOPE_IDENTITY()";
        SqlConnection conn = new SqlConnection(@"");
        SqlCommand cmd = new SqlCommand(insertText, conn);
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_AD", txt_adi.Text).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_SOYAD", txt_soyadi.Text).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_DOGUM_TARIHI", dgTarihi).SqlDbType = SqlDbType.DateTime;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_KAN_GRUBU", ddl_kangrubu.Text).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_EPOSTA", txt_eposta.Text).SqlDbType = SqlDbType.Text;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_IL", ddl_il.SelectedValue).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_ILCE", ddl_ilce.SelectedValue).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_TELEFON", ceptelefonnumarasi).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_KAYIT_TARIHI", DateTime.Now.ToString("dd MM yyyy, hh:mm:ss")).SqlDbType = SqlDbType.DateTime;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_KAYIT_PLATFORM", 2).SqlDbType = SqlDbType.Int; //2:facebook 1:website
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_TC_NO", txt_tckimlikno.Text).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_SEMT", ddl_semt.SelectedValue).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_MAHALLE", ddl_mahalle.SelectedValue).SqlDbType = SqlDbType.NVarChar;
        cmd.Parameters.AddWithValue("@KIS_SON_KAN_BAGIS_TARIHI", sonkanTarihi).SqlDbType = SqlDbType.DateTime;
        try
        {
            conn.Open();
            cmd.ExecuteNonQuery();
            //AlanlariTemizle();
            mesaj_basari.Style.Add("display", "block");
        }
        catch (Exception hata)
        {
            mesaj_hata.Style.Add("display", "block");
            lbl_hata.Text = hata.ToString();
        }
        finally
        {
            conn.Close();
       
        }
    }


Edited by mcenky - 30 Nisan 2012 at 15:48
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 15:58
Tekbir kolon mu kaydetmiyor yoksa hiç mi kayıt yapmıyor.
Birde page load daki kodu da yazarmısın.
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 16:04
ajax kullanmış olduğum dropdownlist leri kaydetmiyor. diğer dropdownlist ve diğer alanları kayıt ediyor. kırmızı ile işaretlemiş olduğum ajax kullanılmış bir drop down list.
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 16:05
ajax kodum


<script src="JS/jquery-1.3.2.min.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
    //sayfa çalıştığında yapılan işlemler
    $(document).ready(function () {
        //ilçe ve semt in yanında ki yükleniyor gif lerini sayfa çalıştığında hide yapıyoruz.
        $("#loaderGif1").hide();
        $("#loaderGif2").hide();
        $("#loaderGif3").hide();

        //ilçe ve semt dropdown larının içini sayfa çalıştığında set ediyoruz.
        $("#ddl_ilce").html("<option value=''>Önce İl Seçiniz</option>");
        $("#ddl_semt").html("<option value=''>Önce İlçe Seçiniz</option>");
        $("#ddl_mahalle").html("<option value=''>Önce Semt Seçiniz</option>");

        //il dropdown u change olduğunda çalışacak fonksiyon
        $("#ddl_il").change(function () {
            ilChange();
        })

        //ilçe dropdown u change olduğunda çalışacak fonksiyon
        $("#ddl_ilce").change(function () {
            ilceChange();
        })

        //semt dropdown u change olduğunda çalışacak fonksiyon
        $("#ddl_semt").change(function () {
            semtChange();
        })
    });

    //il dropdown u change olduğunda çalışacak fonksiyon
    function ilChange() {
        //ilçenin yanında ki yükleniyor gif ini show yapıyoruz.
        $("#loaderGif1").show();
        //ilçe ve semt dropdown larının içini sayfa çalıştığında set ediyoruz ve disabled yapıyoruz.
        $("#ddl_ilce").attr("disabled", "true").html("<option value=''>Önce İl Seçiniz</option>");
        $("#ddl_semt").attr("disabled", "true").html("<option value=''>Önce İlçe Seçiniz</option>");
        $("#ddl_mahalle").attr("disabled", "true").html("<option value=''>Önce Semt Seçiniz</option>");
        //il dropdown unda ki seçili öğenin değerini alıyoruz.
        var ilID = $("#ddl_il").val();
        //webmethod ile çalışacağımız için path bilgisini alıyoruz.
        var pagePath = window.location.pathname;

        //ajax isteğimiz
        $.ajax({
            type: "POST", //GET veya POST
            url: pagePath + "/ilChange", //hangi fonksiyonu çağıracaz.default.aspx/ilchange
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            data: '{ilID:' + ilID + '}', //gönderdiğimiz parametreler
            dataType: "json",
            success: onSucceeded1, //istek başarılı olduğunda çalışacak fonksiyon
            error: onFailed //istek hatalı olduğunda çalışacak fonksiyon
        });
        return false;
    }

    //istek başarılı olduğunda çalışacak fonksiyon
    function onSucceeded1(result) {
        //ilçenin yanında ki yükleniyor gif ini hide yapıyoruz.
        $("#loaderGif1").hide();
        //ilçe dropdown una gelen bilgiyi atıyoruz. aynı zamanda disabled özelliğini kaldırıyoruz.
        $("#ddl_ilce").removeAttr("disabled").html(result.d);
        //semt in disabled özelliğini kaldırıyoruz.
        $("#ddl_semt").removeAttr("disabled");
    }

    //istek hatalı olduğunda çalışacak fonksiyon
    function onFailed(result) {
        alert(result.d);
    }

    //bu fonksiyonun çalışma mantığıda ilChange gibi
    function ilceChange() {
        $("#loaderGif2").show();
        $("#ddl_semt").attr("disabled", "true").html("<option value=''>Önce İlçe Seçiniz</option>");
        $("#ddl_mahalle").attr("disabled", "true").html("<option value=''>Önce Semt Seçiniz</option>");
        var ilceID = $("#ddl_ilce").val();
        var pagePath = window.location.pathname;

        $.ajax({
            type: "POST",
            url: pagePath + "/ilceChange",
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            data: '{ilceID:' + ilceID + '}',
            dataType: "json",
            success: onSucceeded2,
            error: onFailed2
        });
        return false;
    }

    function onSucceeded2(result) {
        $("#loaderGif2").hide();
        $("#ddl_semt").removeAttr("disabled").html(result.d);
        $("#ddl_mahalle").removeAttr("disabled");
    }

    function onFailed2(result) {
        alert(result.d);
    }

    //bu fonksiyonun çalışma mantığıda ilChange gibi
    function semtChange() {
        $("#loaderGif3").show();
        $("#ddl_mahalle").attr("disabled", "true").html("<option value=''>Önce Semt Seçiniz</option>");
        var semtID = $("#ddl_semt").val();
        var pagePath = window.location.pathname;

        $.ajax({
            type: "POST",
            url: pagePath + "/semtChange",
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            data: '{semtID:' + semtID + '}',
            dataType: "json",
            success: onSucceeded3,
           
        });
        return false;
    }

    function onSucceeded3(result) {
        $("#loaderGif3").hide();
        $("#ddl_mahalle").removeAttr("disabled").html(result.d);
    }

    if (typeof(Sys) !== 'undefined') Sys.Application.notifyScriptLoaded();

</script>
<!--SEHİRLER-->
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 16:08
Peki kayıt yaptığınız koda bir break point ekleyip baktınız mı veri geliyor mu gelmiyor mu?
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 16:26
Originally posted by mobilecom mobilecom wrote:

Peki kayıt yaptığınız koda bir break point ekleyip baktınız mı veri geliyor mu gelmiyor mu?


denedim şimdi veriler boş geliyor. selectedValue "" olarak gözüküyor.
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 17:17
Peki, veriyi kaydederken yine ajaxmı kullanıyorsunuz?
Eğer evet ise data yı yollamadan kontrol edermisin.
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 18:02
Originally posted by mobilecom mobilecom wrote:

Peki, veriyi kaydederken yine ajaxmı kullanıyorsunuz?
Eğer evet ise data yı yollamadan kontrol edermisin.


hayır, kaydederken ajax kullanmıyorum. standart asp button click kullanıyorum. örnek aldığım makalelin linkini göndermek istiyorum. benim gibi bir kişi daha value değerini alamadığından bahsetmiş ama makale yazarı tarafından cevap verilmemiş.

http://www.turgaysahtiyan.com/post/ASPNet-te-Ajax-ve-JQuery-Kullanarak-Il-Ilce-Semt-Uygulamasc4b1.aspx
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 18:04
Originally posted by mobilecom mobilecom wrote:

Peki, veriyi kaydederken yine ajaxmı kullanıyorsunuz?
Eğer evet ise data yı yollamadan kontrol edermisin.


hayır, kaydederken ajax kullanmıyorum. standart asp button click kullanıyorum. örnek aldığım makalelin linkini göndermek istiyorum. benim gibi bir kişi daha value değerini alamadığından bahsetmiş ama makale yazarı tarafından cevap verilmemiş.

http://www.turgaysahtiyan.com/post/ASPNet-te-Ajax-ve-JQuery-Kullanarak-Il-Ilce-Semt-Uygulamasc4b1.aspx
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 18:20
sorun çözüldü o zaman page load kısmında postpack kontrolü olmadan veri çekiliyor. Doğal olarak sen bir butona bastığında önce page load çalışıyor veriler tekrar doluyor.
Asp.net web page yaşam döngüsünü araştırın derim.
Şimdilik pagel loadda veri doldururken
if (!Page.IsPostBack)
{
//verileri getir
}
yapın 100% çalışacaktır.
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 18:21
Tavsiyem kayıt işleminide ajax ile halledin.
Back to Top
mobilecom View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Ekim 2007
Status: Offline
Points: 1018
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mobilecom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 18:22
Son bir şey daha, sayfa postback olduğunda ilçe, semtte boş alacaktır. Bu yüzden kayıt işlemini kesinlikle ajax ile halletmeniz gerekiyor.
Back to Top
mcenky View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Nisan 2006
Status: Offline
Points: 812
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mcenky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nisan 2012 at 19:22
Originally posted by mobilecom mobilecom wrote:

Son bir şey daha, sayfa postback olduğunda ilçe, semtte boş alacaktır. Bu yüzden kayıt işlemini kesinlikle ajax ile halletmeniz gerekiyor.


evet dediğiniz gibi oldu il alanı dolarken ilçe semt ve mahalle alanları boş geldi. ajax ile kayıt işlemini bilmiyorum ama google da örnekler bulurum sanırım. teşekkürler.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.