C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - c# textbox alt satıra geçme
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

c# textbox alt satıra geçme

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: c# textbox alt satıra geçme
    Posted: 19 Nisan 2012 at 16:57
Merhaba ben c#'daki formumdaki textbox'ı multiline yaptım yani büyüttüm. Acaba multiline textbox'da alt satıra geçtiğini anlama şansımız var. kendim için bir program yazıyorumda böyle birşey yapabilirmiyiz
Back to Top
siyah_inci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 15 Nisan 2009
Status: Offline
Points: 798
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote siyah_inci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Nisan 2012 at 22:17
yazarken Enter abasım alt satıra geçişten bahsediyorsanız textchanged olayında son girilen karakterin enter olup olmadığını kontrol ettirin. Yok var olan yazılarda alt satıra ok tuşlarıyla geçişden bahsediyosanız bu seferde down karakterini kontrol edin...
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 01:59
textbox ın AcceptsReturn true yaparsanız istediğiniz olur
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 10:33
Açıksı şunu yapmak istiyorum. Buyuk textbox'daki alt alta yazilmis yazilari bir degiskenene alacagim. Ornek olarak 4 adet alt alta yazi yazilacak
Back to Top
destiny24 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Nisan 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 575
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote destiny24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 17:07
değişkene derken.?

textbox un satır sayısını alıp o boyutta bir dizi oluşturup dizinin içeriğini textbox satırları ile doldurabilirsin
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 19:26
Yani mesela adam geldi ilk satıra birşey yazdı sonra alt satıra geçti bunlar bi değişkene almak istiyorum ..
Back to Top
destiny24 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Nisan 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 575
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote destiny24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 19:35
tamam işte dediğim gibi yapabilirsin..
yada keypress olayında entere basıldığında içeriği değişkenlere atarsın işte
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 19:56
   ozellik_satir_sayisi = textBox4.Lines.Count();
           for (int i = 0; i <= ozellik_satir_sayisi; i++)
           {
               string[] cek = textBox4.Text.Split('\n');
               textBox3.Text = cek;
           }


Şöyle bir kod buldum ama hata alıyorum ilk önce textbox'un satır sayısını buluyorum sonra split komutu ile alt satıra geçirtip her satırı dizeye yüklüyorum ama yazdırırken hata aldım. dizi dizin sınırlarının dışındaydı
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 20:46
textBox3.Text = cek'de hata alıyorum sadece oraya yazmamışımda
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 21:50
textbox.MultiLine =true;
yaptıktan sonra

string[] satirlar = textbox.Lines;
şeklinde oku
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nisan 2012 at 22:35
Yine Hata verdi. tam olarak nasıl kullanıcağım yazarsanız :

ozellik_satir_sayisi = richTextBox3.Lines.Count();
            richTextBox3.Multiline = true;
            for (int i = 0; i <= ozellik_satir_sayisi; i++)
            {
               string[] satirlar = richTextBox3.Lines;
               richTextBox4.Text = satirlar;
            }
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Nisan 2012 at 14:58
@Bezelye Kodum yanlismi dogrumu bilgi verirsen sevinirim..
Beyler lütfen yardım edin bunu yapmam lazım ?
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Nisan 2012 at 15:15
richTextBox4.Text = satirlar;
bu satır yanlış.
Text string formatında satrilar ise string[]
richTextBox4.Lines = satirlar;
olması gerekir.
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Nisan 2012 at 19:37
Bu sefer oldu :)
Peki ben bunları değişkene nasıl atarım. adam 10 tane girdi mesela değişkene nasıl atabilirim ?
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Nisan 2012 at 20:14
Aslında yapmak istediğim şu benim sitem var buna bbcode editör gibi birşey yapıyorum.. yani konu başlığına kodu falan ekliyor. özellikler yeri koydum.. özelliklerdeki yazıları alt alta rictextbox4'de gösterecek tabi string ifadelerde var.. kodlarım:

fullfolders.com/kodlarim.html


Burda satirlar yazıyor ya oluştur dediğimde system.string[] yazıyor
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Nisan 2012 at 20:25
o normal çünkü satırlar bir string dizisi. tek başına bir string değil. ayrıca oradaki döngüye gerek yok. döngüyü kullanacaksan satırların içerisindekileri richtextboxın textine eklerken kullan
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Nisan 2012 at 16:29
Bana örnek bi kod verirmisiniz rica etsem.. tam anlamadım. ayrıca form döngüsünde her satırı bir değişkene atabilirmiyim. örnek 20 adet değişken tanımladım.
aşağıdaki kodda nasıl atarım :
int i;
            ozellik_satir_sayisi = richTextBox3.Lines.Count();
            richTextBox3.Multiline = true;
            for (i = 0; i <= ozellik_satir_sayisi; i++)
            {
             //buraya ne yazacağımı tam kestiremiyorum. kafam iyice karıştı
            }
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Nisan 2012 at 13:17
Bezelye Bu uygulamayı yapmam lazım. lütfen yardım et?
Back to Top
siyah_inci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 15 Nisan 2009
Status: Offline
Points: 798
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote siyah_inci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Nisan 2012 at 13:37
GameOver94; öncelikle şunu anlamalısın TexBox nesnesindeki Lines özelliği bir dizi değişkendir.
2. olarak bu dizi değişkeni başka bir dizi değişkene atayarak ya da endirekt olarak kullanabilirsin
şimdi şayet her satırı mutlaka kullanacaksan foreach tavsiye ederim;
foreach (string a in textBox1.Lines)
{
a//buradaki a stringi texboxdaki her satırın değerini sırası ile alacaktır döngü süresince ve döngü satır sayısı kadar tekrar edecektir
}
yok spesifik kullanım istiyorsanda, örneğin textbox daki 3. satır lazım oldu;
textBox1.Lines[2] şeklinde kullanabilirsin

başka bir değişkene atayacağın zaman döngü kurmana gerek yok;
string[] a; //string dizi değişken olarak a oluşturulur
a = textBox1.Lines; //bu şekilde atama yapılabilir...
bundan sonra a değişkenin içeriğini okumada (kullanmada) texBox1.Lines ile fark yoktur...

Edited by siyah_inci - 25 Nisan 2012 at 13:40
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Nisan 2012 at 16:11
Bu yöntem çok uzunmuş harbiden. Peki şöyle yapabilirmiyim. textbox'Da özellikler yazısını bulacağım bunu bir değişkene atacağım
Back to Top
siyah_inci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 15 Nisan 2009
Status: Offline
Points: 798
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote siyah_inci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Nisan 2012 at 23:44
tabi;

int baslangic;
string aranacak="özellikler";
baslangic = textbox1.Text.IndexOf(aranacak);
string secilen = texbox1.Text.SubString(baslangic,aranacak.Lenght);
Back to Top
GameOver94 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 03 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 202
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GameOver94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Nisan 2012 at 09:05
Tmm tesekkur ederim..
Back to Top
H.Burak_Karadağ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Temmuz 2011
Status: Offline
Points: 322
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote H.Burak_Karadağ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Nisan 2012 at 17:10
RichTextBox kullanıp Lines ile direk satırları alabilirsin.
Hüseyin Burak KARADAĞ
www.hbkaradag.com
Back to Top
ermanyak88 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ocak 2012
Status: Offline
Points: 64
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ermanyak88 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Nisan 2012 at 19:56
Dostum şu şekilde yaparsan textbox yada richtextbox'da bulunanları "veri" adındaki değişkene atarsın;

string[] veri = richTextBox1.Text.Split('\n');
int verisayisi = veri.lenght;
Back to Top
nailatilla View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Nisan 2012
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nailatilla Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Nisan 2012 at 22:58
Arkadaşlar Merhaba Ben bir soru sorsam size şimdi yine multiline yaptığım bir text box'ın içine bir cümle girip sonra onları butona tıkladığımda boşluklara göre split edip sonra oluşan kelimeleri tek tek sql databaseme kaydetmek istiyorum nasıl yapabilirim.Örnek " Bilgisayarım Bozuldu Ne Olacak" kelimesini butona basınca
Bilgisayarım
Bozuldu
Ne
Olacak
şeklinde parçalayıp anatablo adındaki databasemin kelime adlı alanına kaydedecek.
Lütfen Yardım Edin Çok Acil.
Nail ATİLLLA
Back to Top
ahmetrevankula View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Temmuz 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ahmetrevankula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Temmuz 2020 at 14:48
Konu eski olabilir, ancak ben yeni öğrenmeye başladığım için sorma gereği hissettim.

TextBox1.Text = TextBox2.Text + TextBox3.Text + TextBox4.Text .....

şeklindeki getirilen verileri

TextBox2.Text
TextBox3.Text
TextBox4.Text
.
.
.

şeklinde çağırabilir miyim?

Yani + yerine Enter kullanmak istiyorum....

Excel'deki karşılığı Damga(10) yada CHAR(10)

Saygılarımlaaaaa...
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.