C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ASP.NET > ASP.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - ASP.NET DIPTOPLAM
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ASP.NET DIPTOPLAM

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ASP.NET DIPTOPLAM
    Posted: 08 Nisan 2012 at 18:05
Arkadaşlar ASP.NET GRIDVIEW de dip toplam sayısal olunca toplatabiliyorum
 
      yani;
 
            1
            3
            5
--------------------
           9
yapabilmekteyim.
 
    Yalnız sayısal değilde bir STRING ifade olursa
  
 
          var
          var
          var
----------------------
fOOTER da var toplamını 3 nasıl yazdırırım.var ların arasında NULL olanlar varsa bunu nasıl kontrol ettirebilirim ?
 
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 18:11
string.IsNullOrEmpty() diye güzide bir fonksiyon mevcut kullanabilirsin.
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 18:34

Peki toplamı nasıl yaptırabilirim sonuçta VAR yazılarını toplayacak ,sayısal bir değeri değil ?

1+2+3=6
 
yaparızda
VAR+VAR+VAR=3  naıl yaparım dip toplamda ?
Back to Top
polis88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 721
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polis88 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 18:52
convert yapmak cok mu zor?


İletişim
24 Ekim 2011 Saat= 9:00 Yazılım Kursuna Başlad
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 19:46
şöyle sonuç itibariyle bu toplama işini datagridin hücrelerini gezerek yaptığını var sayıyorum. bu gezme işi yaparken birtane değişken tanımlayacksın integer, sonra bu hücreleri gezerken boş değilse arttıracaksın en sonunada bu değişken yazdırmak kalacak.
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 21:44
Convertle sayı olsa yapardım ama bunda nasıl olcak.
Hücrelerde nasıl gezebilirim?
Back to Top
polis88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 721
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polis88 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 22:01
bir int değişkeni
bi forla datagridwiewin inınce satırından o "var" olan değerlerinin colon sayısını döneceksin eğer valuesi null değilse int değişkenini artır


İletişim
24 Ekim 2011 Saat= 9:00 Yazılım Kursuna Başlad
Back to Top
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 23:34
bu for döngüsünü yazabilirmisiniz rica etsem :(
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2012 at 23:40
Originally posted by polis88 polis88 wrote:

bir int değişkeni
bi forla datagridwiewin inınce satırından o "var" olan değerlerinin colon sayısını döneceksin eğer valuesi null değilse int değişkenini artır


sen yukarıdaki int toplamını nasıl yaptın onu bir yaz buraya. onun üzerinden aynısını stringle nasıl yaparız gösterelim
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2012 at 00:08

for (int i = 0; i < dgYoklama.Rows.Count-1; i++)

{

if (e.Row.RowType == DataControlRowType.DataRow)

{

if (e.Row.Cells[3].Text== "VAR")

{

var ++;

}

}

}

else if (e.Row.RowType == DataControlRowType.Footer)

{

var.ToString();

}

bende hata var yukardaki kodlarda
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2012 at 10:57
else if (e.Row.RowType == DataControlRowType.Footer)

{

var.ToString(); // e.Row.Cells[3].Text
=0 var.ToString(); şeklinde olması gerekmez mi?

}
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2012 at 11:29

if (e.Row.RowType == DataControlRowType.DataRow)

{

 

for (int i = 0; i < dgYoklama.Rows.Count; i++)

{

if (dgYoklama.Rows.Cells[3].Value.ToString() == "VAR")

{

var++;

}

}

}

else if (e.Row.RowType == DataControlRowType.Footer)

{

e.Row.Cells[3].Text= var.ToString();

 

 

}

şu şekilde denedim ama bu sefer de
System.Web.UI.WebControls.GridViewRowCollection' bir 'Cells' tanımı içermiyor 
hatası alıyorum :((
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2012 at 13:37
gridviewın rowdatabound eventinde yapacağın şey şu olacak :

int count =0;
GridView1_RowDataBound(object sender, GridViewRowEventArgs e)
{
if(e.Row.RowType == DataControlRowType.DataRow)
if(e.Row.Cells[3].Text ="VAR")
count++;
else if(e.Row.RowType ==DataControlRowType.Footer)
   e.Row.Cells[3].Text = count.ToString();
}



Edited by BezeLyE - 09 Nisan 2012 at 13:43
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
Buket86 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 12 Kasım 2011
Status: Offline
Points: 180
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buket86 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2012 at 14:25

oldu teşekkürler yalnız bir döngü olmadan nasıl buldu VAR ları yoksa compiler mı arka planda bir döngü çalıştırdı :)))

Back to Top
seser View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Temmuz 2005
Status: Offline
Points: 4654
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2012 at 15:29
GridView1_RowDataBound olayı her satır için tetilenencektir. Bu fonksiyon kayit sayısı kadar çalışmıştır.
acil durumda camı kırınız!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.