C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Kümemdeki Sayıları Rasgele Yazdırmak [How?]
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kümemdeki Sayıları Rasgele Yazdırmak [How?]

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
CrazySayisalci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Mayıs 2009
Status: Offline
Points: 686
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CrazySayisalci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kümemdeki Sayıları Rasgele Yazdırmak [How?]
    Posted: 17 Ağustos 2011 at 00:49
        string[] kume = new string[] { "1", "2" ,"3","4","5"};
        int index = 0;

        private void timer1_Click(-------
        {
            int kumeboyut = kume.Length;
            if (index!=kumeboyut || index<kumeboyut)
            {
               lblKume.Text = kume[index];
               index++;
            }
        }

arkadaşlar bu kodla labelime kümemdeki sayıları sırasıyla yazdırıyorum ama benim istediğim sayıları kümeden rasgele biçimde seçmesi ve hiç durmadan bu işleme devam etmesi nasıl yapabiliriz

(PCMAKER Bulamadım)

Edited by CrazySayisalci - 17 Ağustos 2011 at 00:50
Omeranar1@Hotmail.CoM
Niğde Üniv. Elektrik Elektronik Müh. (2.Sınıf)
Bildiğimi Bu Sitede Öğrendim
Back to Top
CrazySayisalci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Mayıs 2009
Status: Offline
Points: 686
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CrazySayisalci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ağustos 2011 at 01:33
2 boyutlu bir dizi için kullanıcam mesela
x = 200 den 300 e 5 er 5 er ki sayılar yada 200 2005 ... 300
y = 200 den 300 e 5 er 5 er ki sayılar yada 200 2005 ... 300

kordinat x,y olcak ondad 200,200 200,205 200,210 ...200,300 dicek sonra
205,200 205,205 205,210 205,300 yani bir kare .olacak o karenin içindede aralrında 5 er pxel olan yada benim kümemdeki sayılardan oluşan pointler olmuş olcak

Edited by CrazySayisalci - 17 Ağustos 2011 at 01:34
Omeranar1@Hotmail.CoM
Niğde Üniv. Elektrik Elektronik Müh. (2.Sınıf)
Bildiğimi Bu Sitede Öğrendim
Back to Top
cicjoe View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Nisan 2009
Status: Offline
Points: 519
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cicjoe Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ağustos 2011 at 01:45
Random ile yapabilirsin bu dedigini, dizi falan kullanmana gerek yok sanirim.

point.X = rnd.Next(21)*5+200;
point.Y = rnd.Next(21)*5+200;
Back to Top
CrazySayisalci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Mayıs 2009
Status: Offline
Points: 686
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CrazySayisalci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ağustos 2011 at 11:30
TOPLAM ÇARPIM SEMBOLLERİ Gİİ OLMUŞ :D Teşekkürler
bu gayet işime yarıyacak peki küme olarak nasıl yapabiliriz

Edited by CrazySayisalci - 17 Ağustos 2011 at 11:34
Omeranar1@Hotmail.CoM
Niğde Üniv. Elektrik Elektronik Müh. (2.Sınıf)
Bildiğimi Bu Sitede Öğrendim
Back to Top
cicjoe View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Nisan 2009
Status: Offline
Points: 519
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cicjoe Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ağustos 2011 at 11:43
2 boyutlu dizi ile de yapabilirsin ama nokta dizisi olusturursan daha iyi olabilir, sonucta nokta da 2 tane deger tasiyor.

Point[] points = new Point[10];
for (int i = 0; i < points.Length; i++) //dizinin icerigi karisik dolduruluyor
     points[ i ] = new Point(i*5+200, 300-i*5);
          
Random rnd = new Random();
          
for (int i = 0; i < 100; i++) //bu kismi timer icerisinde yaparsin ben 100 kere yapsin dedim
{
     Point p = points[ rnd.Next(0, points.Length) ];
        //0 ile dizinin eleman sayisi arasinda bir sayi uretilerek
        //dizinin o index'inde bulunan noktayi cekiyoruz
        //sen burda cekilen noktayi istedigin bir elemanin Location ozelligine vermelisin
     Console.WriteLine(p);
}

Edited by cicjoe - 17 Ağustos 2011 at 11:44
Back to Top
CrazySayisalci View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Mayıs 2009
Status: Offline
Points: 686
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CrazySayisalci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ağustos 2011 at 12:49
teşekkürler
birbiriyle alakasız olsun dememin sebebi şuydu mantığını anladım saolun ama bunları nasıl toplam sembolünde yazabilecezki 2 ye böldükten sonra bitti :D

"286", "326", "366", "406", "446", "486", "526", "566", "606"
Omeranar1@Hotmail.CoM
Niğde Üniv. Elektrik Elektronik Müh. (2.Sınıf)
Bildiğimi Bu Sitede Öğrendim
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.