C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Netsis & C# Türkçe karakterler
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Netsis & C# Türkçe karakterler

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
hbb1453 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Ağustos 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hbb1453 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Netsis & C# Türkçe karakterler
    Posted: 10 Ağustos 2011 at 18:43
öncelikle Arkadaşlar forumda yeniyim.
İnternetten bi kaç gündür arayıp bulamadığım birşey var.
MSSQL Serverdan çektiğim verilerde şöyle türkçe karakter sorunu var.
SQL Server Netsis veritabanı ile ilişkili olduğu için üzerinde değişiklik yapaıyorum.
Bu sorunu nasıl çözerim bilemedim bi türlü.
 
 
Back to Top
mutlu90 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 17 Haziran 2009
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 85
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mutlu90 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Ağustos 2011 at 20:31
Netsis'in bir function'ı var. Bu işlemi kendisi yapıyor. adı dbo.TRK. örneğin

select stok_kodu, dbo.trk(stok_adi) from tblstsabit şeklinde kullanırsan karakter sorunu çözülüyor.

Back to Top
PcMaKeR View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 22 Haziran 2009
Status: Offline
Points: 4516
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PcMaKeR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Ağustos 2011 at 21:46
Originally posted by mutlu90 mutlu90 wrote:

Netsis'in bir function'ı var. Bu işlemi kendisi yapıyor. adı dbo.TRK. örneğin

select stok_kodu, dbo.trk(stok_adi) from tblstsabit şeklinde kullanırsan karakter sorunu çözülüyor.



Çok ilginç. Şaşırdım doğrusu bunu okuyunca. Netsis DB yi Turkish_CI olarak kodlamıyor mu?
Back to Top
hbb1453 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Ağustos 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hbb1453 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Ağustos 2011 at 22:50
yardımınız için teşekkür ederim. Yalnız fonksyion kısmını inceleyince 2 tane buldum biri dbo.trk diğeri dbo.trkf ilk i aynı şekilde sonuç döndürdü ikincisi ise istediğim şekilde oldu. Yani dbo.trk değilde dbo.trkf türkçe karakter sorunumu çözdü. Teşekkür ederim.
Back to Top
voodoocult View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Ağustos 2007
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote voodoocult Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ekim 2014 at 13:03
peki arkadaşlar bu çevrimi tersine yapma şansımız var mı? :) ben de parametre ile veri gönderiyorum Ğ lar G olarak çıkıyor. functionu denedim ama olmadı. N' denedim sqlde tamam ama store procedurede işe yaramıyor. ekleyemiyorum.
Back to Top
sdgfs View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20 Ekim 2014
Status: Offline
Points: 39
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sdgfs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ekim 2014 at 10:53
Yalnız fonksyion kısmını inceleyince 2 tane buldum biri dbo.trk diğeri dbo.trkf ilk i aynı şekilde sonuç  cheap lace wigs for sale döndürdü ikincisi ise istediğim şekilde oldu.

Edited by sdgfs - 20 Ekim 2014 at 10:54
Back to Top
mehmetemin90 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 Ocak 2018
Location: Nicosia
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mehmetemin90 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2018 at 10:36
@mutlu90  Çooook teşekkür ederim adamın dibisin
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.