C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - process kontrolu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

process kontrolu

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
gurhan007 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Eylül 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gurhan007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: process kontrolu
    Posted: 13 Ekim 2005 at 13:13

Arkadaslar bir program yapmaya calısıyorm burada access veri tabanının kullanıyorum ve arac olarakda C# kullanıyorum. programımdaki her işlemi bir exe dosyası olarak hazırladım ve ağdaki her hangi bir makinadan bu exe lere ulaşmak istiyorum. bunun içinde process konrolunu kullandım. baktığım bir kaynakta ağdaki bir makinadaki .exe uzantılı bir dosyayı çalıştırmak için şu şekilde bir yol girmem gerektiğini soyluyordu.

\\\\makinaadi\\paylaşımdakiklasör\\dosyaadı.exe

bu şekilde yolu girmeme rağmen bu kontrol ile ağdaki bir exe. programı çalıştıramadım. sürekli olarak yol bulunamadı şeklinde bir hata verdi.

bu yolu

\\klasöradı\dasyaadı.exe

şeklinde girdiğimde ise kendi makinamada rahatca çalıştırabiliyorum. peki ağda niye olmuyor. bu problemi nasıl giderebilirim. birde ben yaptıoğım exeler ile bu makinadaki veritabanına veri girişlerinde bulunuyorum. bu kontrolu kullanarak ağdaki programlarımı çalıştırdığımda[yapabilirsem] bu veri tabanlarına veri girebilirmiyim. . veya ağdaki makinalara sadece kısayol atarak bu programın ağdada çalışmasını sağlayabilirmiyim. yapmam gereken nelerdir. şimdiden sağ olun

Back to Top
erkal View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Ocak 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 392
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote erkal Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ekim 2005 at 12:02

benim bildiğim kadarıyla ağ üzerinde c# exe'leri çalışmıyor, yani exe'ye kısayol oluşturma yöntemi ile değil, kendi local'ine kopyalaman gerekli.

veritabanı olarak ne kullandığını yazmamışsın ama ağ üzerindeki bir sql server'a bağlanan client'larda çalışna exe'ler senin istediğin yapıyı sağlar.

 

en iyi programcı, uyumayan programcıdır...
Back to Top
gurhan007 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Eylül 2005
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gurhan007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ekim 2005 at 12:04

eri tabanı olarak Microsoft Access'i kullanıyorum.

peki bu exeleri locale kopyaladım veri tabanımı ağdaki başka makinaya

bağlayabilirmiyim. (TCP/IP kullanmak istemiyorum) problemde burdan çıkıyor  zaten.

 

Bilgi Güçtür
Back to Top
erkal View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Ocak 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 392
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote erkal Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ekim 2005 at 12:07

ip adres verme dışında bir yöntem ben hiç denemedim, istersen makine adını (hostname) kullanan connection string'leri dene.

http://www.connectionstrings.com/

en iyi programcı, uyumayan programcıdır...
Back to Top
ilhan99 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 17 Mayıs 2005
Status: Offline
Points: 2075
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ilhan99 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ekim 2005 at 15:19

İyi günler.

Ben şöyle kullanmıştım. Exe'leri kullanıcı makinalara yükleyip veri tabanını bir tane makinaya yükledim yoluda \\\\Makinaadi\\klasör\\veritabanı

İyi çalışmalar.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.