C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ADO/ ADO.NET > ADO.NET / ADO
  New Posts New Posts RSS Feed - Comboboxta Id tutma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Comboboxta Id tutma

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
Pinaryaz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Ocak 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pinaryaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Comboboxta Id tutma
    Posted: 05 Ocak 2011 at 22:56
 

private void yenikitap_Load(object sender, EventArgs e)

{

SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from Kategoriler", cn);

cn.Open();

SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();

while (dr.Read())

{

comboBox1.Items.Add(dr[1]);

}

cn.Close();

}

bu kodla formun load anynda comboboxa kategorileri ekliyorum ancak ekledi?im kategorilerin idlerine de ula?mam gerekiyor. naysl yapabilirim?


Edited by Pinaryaz - 06 Ocak 2011 at 00:37
Back to Top
fatih905 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 14 Mayıs 2010
Status: Offline
Points: 148
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fatih905 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ocak 2011 at 04:54

comboboxyn  valuemember da  ydsini tutabilir,selectedvalue da ise  seçilen kategorinin idsini alabilirsin..

Back to Top
ProFreak View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 20 Aralık 2010
Status: Offline
Points: 95
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ProFreak Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ocak 2011 at 03:19
dr[1] dersen kategoriler tablondaki ilk kolonu alyrsyn ancak bu senin idendity yaptygyn id kolonu olmayacaktyr bunu cozmek icin once form load da tabloyu tag le tag i arastyr bulacaksyn zaten yan cep muhabbeti sonra ordan istegini cekiceksin id de dahil ancak bu sekilde id lere ulasabilirsin .tag dan sonra
Code is future!!!
Oracle Certified Java Programmer
Microsoft Certified Professional...
Back to Top
albur View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote albur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ocak 2011 at 10:41
sql cümlesi yazmana bile gerek yok.
http://img843.imageshack.us/i/combobox.jpg/ resimdeki gibi comboboxyn use data bound items yny seçiceksin. data source kysmynda add data source diyip database diyeceksin > dataset > new  connection > server name den sql ady seçip altta açylan textboxdan database adyny seçiceksin > next > tablesden yayynevi tablosunu seçip finish diyeceksin. dahasonra combox yn display member kysmynda yayynevi adyny > value member kysmyndan yayyn evi ydsini seçiceksin. seçti?in yayynevinin yd sinide

MessageBox.Show(comboBox1.SelectedValue.ToString());

?eklinde kullanabilirsin. Hadi Kolay Gelsin.
Back to Top
MehmetUGUR View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Kasım 2014
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MehmetUGUR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Aralık 2014 at 16:26
Merhaba 2 adet Combobox'ım bulunmakta. Yapmak istediğimi bir örnekle anlatmak istersem; ilgili araba modeli birinci combobox dan seçilip ikinci combobox da ilgili markanın modelini getirmek. Örneğin: Audi => A3,A4 Ford => Focus,Mondeo gibi.

Kodlarımı ;Comboboxın _SelectedIndexChanged olayına yazdım fakat bir üstdeki ID yi yakalayamıyorum. (Anladığım kadarı ile)
Şuanki durumum: Page_Load olayında birinci combobox'ı dolduruyorum, ikinci comboboxda seçip yapmak istediğim de ID yi alan kısımda şu hatayı veriyor:

int birimturuID = Convert.ToInt32(cbBirimTurleri.SelectedValue);

'System.Data.DataRowView' türündeki nesne 'System.IConvertible' türüne atılamadı.

Sizce çözüm önerisi ne olabilir?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.