C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ASP.NET > ASP.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - C# ile Başka bir sayfadan veri çekmek
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

C# ile Başka bir sayfadan veri çekmek

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: C# ile Başka bir sayfadan veri çekmek
    Posted: 26 Kasım 2010 at 16:35
Merhaba;
 
ben herhangi bir belirlediğim sayfadan bilgi çekmek istiyorum xmlhttp ile bu mümkün müş hatta VB de mynet in döviz bilgilerini çekiyordum...
 
kod :

Dim strurl, strhtml As String

strurl = "http://finans.mynet.com/"

Dim objxmlhttp

objxmlhttp = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP")

objxmlhttp.open("GET", strurl, False)

objxmlhttp.send()

strhtml = objxmlhttp.responsetext

objxmlhttp = Nothing

strhtml = strhtml.Substring(strhtml.IndexOf("MarketIMKB"), 1000)

Fakat bana bunun C# ile yapılmış hali gerekiyor.
 
Teşekkürler
Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
dark_eagle View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 12 Temmuz 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 397
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dark_eagle Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kasım 2010 at 17:48
string strurl = null;
string strhtml = null;

strurl = "http://finans.mynet.com/";

dynamic objxmlhttp = null;

objxmlhttp = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP");

objxmlhttp.open("GET", strurl, false);

objxmlhttp.send();

strhtml = objxmlhttp.responsetext;

objxmlhttp = null;

strhtml = strhtml.Substring(strhtml.IndexOf("MarketIMKB"), 1000);
Back to Top
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kasım 2010 at 18:01
hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
 
dynamic objxmlhttp = null; satırında dynamic in altını çiziyor.
 
hata :
Error 2 The type or namespace name 'dynamic' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
Favemar View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 12 Ekim 2010
Status: Offline
Points: 1242
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Favemar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kasım 2010 at 20:20
using System;
i eklemiş olman gerekli kullanmak için.
Metin SARI - Bilgisayar Mühendisi    Özelden ödev ve programlama sorusu sormayınız!
Back to Top
martindix View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Nisan 2007
Status: Offline
Points: 1160
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote martindix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Kasım 2010 at 03:02
sisteminde .Net framework 4.0 yok ise kullanamassın.
dynamic ; (DLR), Dynamic Language Runtime : System.Dynamic;

alttaki makalenin son kısmını incelersen işine yarayacak kod mevcut.

http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=138
Back to Top
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Kasım 2010 at 10:09
Martindix hocam benim amacım döviz bilgilerini getirmek degil,
 
Tam olarak yapmak istedigim belirledigim bir sayfanın bütün kaynak kodunu getirip bir string degişkene atamak,
 
Atadıktan sonrası kolay zaten metin komutları ile istedigim yerini alır kulanırım
 
framework 3.5 kullanıyorum system.dynamic; kütüphanesi malesef bende mevcut degil
Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Kasım 2010 at 12:34
yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu ? 
Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
martindix View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Nisan 2007
Status: Offline
Points: 1160
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote martindix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Kasım 2010 at 21:22
anladığım kadarıyla " html parse " işlemimi yapmak istiyorsun. alttaki makaleyi inceleye bilirsin.

http://emrahelis.com/blog/
Back to Top
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Kasım 2010 at 14:17
Originally posted by martindix martindix wrote:

anladığım kadarıyla " html parse " işlemimi yapmak istiyorsun. alttaki makaleyi inceleye bilirsin.

http://emrahelis.com/blog/
 
kısmen html parse ye benziyor ama degil amacım nasıl google siteleri tarıyor bende böyle herhangi bir sitenin kaynak kodlarını tarayıp almak istiyorum sadece yani bot yapmak istiyorum kısaca
Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
BezeLyE View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Aralık 2009
Status: Offline
Points: 2106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BezeLyE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Kasım 2010 at 16:53
gugıla crawler sample c# yaz bak bakalım neler veriyor :)
BezeLyE the BakLagiL
Back to Top
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Kasım 2010 at 17:35
Originally posted by BezeLyE BezeLyE wrote:

gugıla crawler sample c# yaz bak bakalım neler veriyor :)
 
Bir kaç tane sayfa çıktı sadece düzgün bir şeyler yok onlarda da bu konu da bilgisi tecrübesi olan yok mu arkadaşlar lütfen çok acil lazım
Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
darbikator View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darbikator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Kasım 2010 at 11:41
tamam arkadaşlar hallettim

string kaynak;

WebRequest webreguest = WebRequest.Create("http://www.google.com");

WebResponse webresponse = webreguest.GetResponse();

using (StreamReader sread = new StreamReader(webresponse.GetResponseStream()))

{

kaynak = sread.ReadToEnd();

}

Bayram ÇETIN byrm19@hotmail.com
----------------------
Daha öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.