C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Datagridview de çoklu seçim yaparak işlem
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Datagridview de çoklu seçim yaparak işlem

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
,nsatiable_ View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Ağustos 2010
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ,nsatiable_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Datagridview de çoklu seçim yaparak işlem
    Posted: 19 Ağustos 2010 at 02:45
Arkadaşlar bu forumdakı ınsanlardan gerckten ALLAH razı olsun. bır cok sorunumu sızler sayesınde hallettım.
 
ama oyle bır sorunla karsı karısyayım kı :(( 2 gun yemın edıyorum 3 saat uyku uyudum.. kafam patladı artık cozum bulamadım belkıde cok kolay cozumu neyse.
 
 
sorun : bır uygulama yazıyorum uygulamada database de bır tablo var. o tablo ıcınde serı numaraları ve serı numaralarına aıt urun bılgılerı var. ben kullanıcıyya bir datagridview ıcınde serı nolarını gosterıyorum sadece. buraya kadr  her sey cok guzel. ama kullanıcı ıstedıgı serı numarasını secıp ıslem yaptırmak ıstıyorum yanı sadece bır satırla ılgılı degıl bır cok satır secıldıgı zaman o secılen satırlar ıcın ıslem yaptrıcm. bunu lıstboxla yapmaya calıstım yemıo multı extended olayında sadece ılk secılenı alıyor dıgerlerını alamıyorum. datagrıd belkı bunu halleder dıe dusundum..
 
 
ornegın :
 
serı noları:
-------------
1- 77777
2-55555
3-44444
 
kullanıcı 1 ve 3 u secıcek ve o serı nosuna aıt urunlerı stoktan cıkıs yapıcam..
 
 
Lütfen yardım edın :(
Back to Top
,nsatiable_ View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Ağustos 2010
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ,nsatiable_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 02:52

bu arada bu sorundan ayrı bır sey daha var. ben bunları checkbox ılede yapabılırım yenı bır checkbox olusturup datagridview de gosterıyorum ama verıtabanından gelen verıyle nasıl ılıskılendırecgımı bılmıyorum ıste buda ayrı bır sorunum :(

Back to Top
mykil View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Ağustos 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mykil Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 05:16
çoklu seçim işlemi için bu
dataGridView1.SelectionMode = DataGridViewSelectionMode.FullRowSelect;
dataGridView1.MultiSelect = false;

iki satırdan da değer almak işine gelince pek bilgim yok :(


Çalış, çalış, çalış
Back to Top
,nsatiable_ View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Ağustos 2010
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ,nsatiable_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 05:21
dostm ben ne sordum sen ne cvp vermıssın. ılgın ıcın sagol ama cvp verdıgın olay farklı kı o basıt yanı.
 
sorunumun cvbını bılen harbıden cok yasasın ya koca nette hıc bır yerde yok cunku.
Back to Top
kiyanyildiz View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 15 Ocak 2010
Status: Offline
Points: 102
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kiyanyildiz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 08:43
dediğin gibi checkbox oluşturup yapabilirsin... ilişkilendirme kısmı ise zaten veritabanından serinolar tablonu cekip gride yazdırıyorsun , idlerini de yazdırıyorsun bir döngü ile checkboxı seçili olan kayıtın id sini aldırıp istediğin işlemleri yapabilirsin...
google da arat gridview içinde checkbox kullanımı diye bir sürü örnek çıkacaktır...
Yine de bulamadım dersen habaer ver küçük bir örnek yollarız gridview de checkbox kullanımı ile ilgili...
bikaç örnek :
http://resooul.blogspot.com/2008/08/gridviewde-checkbox-kullanm_11.html
http://www.mehmetduran.com/Blog/Makale.html/Asp-net-ile-Gridview-da-CheckBox-Olusturma-ve-Kontrol-Etme/75
İyi çalışmalar...
               Kyan
İnsan görmek istediği şeyi görür...
http://www.pozitiffutbol.com
Back to Top
oguzaltay View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Mayıs 2009
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oguzaltay Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 10:10
Listview kulllan ben öyle durumlarda hep listview kullanıyorum . ctrl tuşu ile çoku seçim yapabiliyorsun
Back to Top
omer_serif View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Mart 2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 31
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote omer_serif Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 10:27
multi select olayını yaptıkran sonra
 
selectionmode özelliğinide fullrowselect yap.
 
ondan sonra
 

for (int i = 0; i < dataGridView1.SelectedRows.Count; i++)

{

dataGridView1.SelectedRows.Cells["SERINO"].Value.ToString();

}

for döngüsü ile

bu şekildede seçili olan satırların serıno alanlarını istediin gibi çekebilirsin

Back to Top
,nsatiable_ View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Ağustos 2010
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ,nsatiable_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2010 at 17:38
omer_serif tesekkur edeerım dostum buyuk ıhtımalle calısıcak bu kod denemedım daha ama yazdıgın kodlar calısıcak buyuk ıhtımalle. ya lıstvıew kullanmak ıstemıyorum artık  cunku her seyde lıst vıew kullanıyorum degısıklık yapmak gerekıo bazen :) cok tesekkur ederım arkadasla ılgınıze
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.