C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - ListView Hatası!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ListView Hatası!

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
zudomusti View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 21 Nisan 2010
Status: Offline
Points: 56
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zudomusti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ListView Hatası!
    Posted: 21 Nisan 2010 at 01:21
Merhabalar arkadaşlar,

Masa üstü projemde ListView kullandım. herşey iyi hoş ama işlem sırasında bir hata aldım işin içinden çıkamadım. Bu konuda fikri olan bana yardımcı olabilir mi?

Şimdi bir tane listview doldruma metodu var. o metod çalışıyor. benim amacım listview deki müşteri secildikten sonra onun ID sini alabilmem. bu yüzden listviewi doldururken müşteri ID yi listviewe eklenen elemanın tagına atadım. program çalışınca listview den müşteriyi seçiyor ve o müşterinin ID sini getiriyor ama ikinci müşteriyi seçmeye kalkınca "InvalidArgument='0' değeri 'index' için geçerli değil" hatası veriyor. Bunun sebebi ne olabilir ve bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Bir fikri olan var mı?

kodlar:
private void lvMusteriler_
SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            Text1.Text= lvMusteriler.SelectedItems[0].Tag.ToString();
        }

ListView Doldurma metodu:
private void lvMusterileriDoldur(DataTable dt)
        {
            lvMusteriler.Items.Clear();
            if (dt.Rows.Count > 0)
            {
                foreach (DataRow satir in dt.Rows)
                {
                    ListViewItem listeElemani = new ListViewItem(satir["Ad"].ToString());
                    listeElemani.SubItems.Add(satir["Soyad"].ToString());
                    listeElemani.SubItems.Add(Convert.ToBoolean(satir["ErkekMi"]) ? "Erkek" : "Bayan");
                    listeElemani.SubItems.Add(satir["DogumTarihi"].ToString());
                    listeElemani.SubItems.Add(satir["EPosta"].ToString());
                    listeElemani.Tag = satir["ID"].ToString();

                    lvMusteriler.Items.Add(listeElemani);
                }
            }
        }


Hata: InvalidArgument='0' değeri 'index' için geçerli değil.
Back to Top
MerNur View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Şubat 2010
Status: Offline
Points: 84
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MerNur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nisan 2010 at 01:26
lvMusteriler.SelectedItems[0].Tag
yada
ID'i de gösterebilirsin aslında listview de.
listViewArama.Items[0].SubItems[IDKOLON].Text



Edited by MerNur - 21 Nisan 2010 at 01:28
Back to Top
zudomusti View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 21 Nisan 2010
Status: Offline
Points: 56
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zudomusti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nisan 2010 at 01:35
ID yi gösterer daha önce yapmıştım. Dediğiniz gibi oluyor ama ben müşteri IDlerini kullanıcılarının görmesini istemiyorum. o yüzden ID leri tag kısmına atayıp ordan çekmeyi denedim ama yukardaki gibi hata veriyor :S
Back to Top
MerNur View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Şubat 2010
Status: Offline
Points: 84
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MerNur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nisan 2010 at 02:09
O zaman width özelliğini 0 yapın görmezler
Back to Top
AmonRaBravo View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Kasım 2009
Status: Offline
Points: 645
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmonRaBravo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nisan 2010 at 09:20

Görmemiş olabilirsiniz, forumda en az 2 defa , database işlemlerinde ListView kullanmayın diye yazdım. Her iş için uygun araç kullanmanız gerekmektedir. Bunun için ListView yerine DataGridView kullanınız.



while(true)
{
    Console.WriteLine("AmonRa");
}

-------------
Fiat Bravo 1.4T-Jet 120HP
www.club-bravo.com


Back to Top
kadoal View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 Ekim 2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote kadoal Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Kasım 2010 at 02:38
SelectedIndexChanged'da ilk satıra aşağıdaki kodu yazarsan düzelir..
 
if (lvMusteriler.SelectedItems.Count < 1)

{

return;

}



Edited by kadoal - 15 Kasım 2010 at 02:38
Back to Top
miy7321 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Aralık 2010
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote miy7321 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Aralık 2010 at 23:56
Originally posted by kadoal kadoal wrote:

SelectedIndexChanged'da ilk satıra aşağıdaki kodu yazarsan düzelir..
 
if (lvMusteriler.SelectedItems.Count < 1)

{

return;

}




Hocam çok teşekkürler hata çözüldü..
Back to Top
ceyhunkeklik View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20 Mayıs 2011
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceyhunkeklik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Mayıs 2011 at 11:36
VB.NET için kullandym sorun tamamen çözüldü. Saol üstad ;)
Türk Ynsany Para Gibidir. I?y?a tut içinde ATATÜRK yoksa SAHTEDYR !!!
Back to Top
ZFRKNC View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Temmuz 2020
Location: MANİSA
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ZFRKNC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Temmuz 2020 at 22:46
thanx ClapClap
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.