C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ASP.NET > ASP.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - DropDownList
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

DropDownList

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
assassin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Ağustos 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote assassin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: DropDownList
    Posted: 12 Ağustos 2003 at 17:31

Asp.Net ile yaptığım web sayfasınında DropDownList DataBind yaptığımda
Items -> Collections sayfa çalıştığında görülmüyor, sadece DataSet'den gelen değer görünüyor. Bu sorun nasıl giderilebilir ?

Şimdiden teşekkürler...

Back to Top
aytacozay View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 06 Temmuz 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 129
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aytacozay Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ağustos 2003 at 18:47

Biraz daha açıklar mısın?Hem Items->Collections'a girdiğin verileri hem de DataSet'ten dönen verileri mi görmek istiyorsun dropdownlist'te?

İyi Çalışmamlar,

Back to Top
assassin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Ağustos 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote assassin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ağustos 2003 at 08:52
evet aynen söylediğin gibi ...
Back to Top
aytacozay View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 06 Temmuz 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 129
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aytacozay Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ağustos 2003 at 10:48

O zaman şöyle bir yöntem izleyebilirsin, collectiona girmek yerine datasetten veriler döndükten ve bind edildikten sonra  eklemek istediğin verileri dropdownlist.add diyerek yapabilirsin.

İyi Çalışmalar,

Back to Top
assassin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Ağustos 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote assassin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Ağustos 2003 at 10:23

selam,

bende bu şekilde yaptım fakat hem dataset'den gelen değer hemde tekrar dropdownlist->items yüklendiği için dataset'den gelen değer iki kere görünüyor, bu sorun giderilebilirmi?

Back to Top
Maxipower View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Haziran 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 34
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Maxipower Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Ağustos 2003 at 13:59

sen datasetten gelen verilerle aynı verileri birde ellemi yüklüyorsun da iki kere görünüyor.

ben burayı anlamadım

Saygılarımla
Bahadır ARSLAN
www.maxiasp.com
www.maxiasp.net
Back to Top
assassin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Ağustos 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote assassin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Ağustos 2003 at 14:07

dataset'den bir değer dönüyor, bu dropdownlist'de seçili olan değer, bir de sayfaya girenin değiştirebilmesi için dropdownlist'in tekrar dolması gerekiyor o zamanda elle doldurma yapıyorum

yani dataset sadece veritabanında seçili olanı getirmeye yarıyor...

Back to Top
aytacozay View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 06 Temmuz 2003
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 129
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aytacozay Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Ağustos 2003 at 19:02

Page_Load metoduna aşağıdaki gibi dropdownlistini oluşturup yazarsan hem yeni verileri en altta görürsün hem de veritabanından gelen verilerini görebilirsin. Niye senin dropdownlistinde veriler iki kere gözüküyor anlamadım. 

İyi Çalışmalar,

if(!IsPostBack)

{

System.Data.SqlClient.SqlConnection objConn;

System.Data.SqlClient.SqlCommand objCmd;

System.Data.SqlClient.SqlDataReader dataReader;

string strSql;

objConn = new SqlConnection(ConfigurationSettings.AppSettings["NorthwindConnection"]);

strSql = "SELECT CustomerID, CompanyName FROM Customers ORDER BY CompanyName";

objCmd = new SqlCommand(strSql, objConn);

try

{

objConn.Open();

dataReader = objCmd.ExecuteReader();

ddlCustomers.DataSource = dataReader;

ddlCustomers.DataTextField = "CompanyName";

ddlCustomers.DataValueField = "CustomerID";

ddlCustomers.DataBind();

ddlCustomers.Items.Add("aytac");

}

catch

{

}

}

İyi Çalışmalar

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.