C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Datagridview sütun taşıma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Datagridview sütun taşıma

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
serefkoca View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 21 Eylül 2007
Status: Offline
Points: 91
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote serefkoca Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Datagridview sütun taşıma
    Posted: 02 Haziran 2009 at 13:12
merhaba arkadaşlar
datagridview de sütunları mause ile sürükleyerek taşıya bilirmiyim.
yani tarih sütununu seçip x sütunun yanına hetiirebilirmiyip program çalışırken.

iyi çalışmalar
Back to Top
della1 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Şubat 2009
Status: Offline
Points: 613
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote della1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Haziran 2009 at 13:17
Bende bu konuda daha önce sormuştum ama cvb alamamıştım.
 
biraz daha özgür datagridview istiyorum.
 
mesela sağ tuşla sutun ekle kaldır.
sutunların yerlerini değiştirme tıklayınca alfabetik sıralama vs..
 
Özelliklerini nasıl gerçekleşti,rebilirim?
By DELLA
Back to Top
seser View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 04 Temmuz 2005
Status: Offline
Points: 4654
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Haziran 2009 at 13:34
Arkadaşlar bu soruları dataGridView'in özelliklerine bakmadan mı sordunuz?

DataGridView'in özelliklerinde "AllowUserToOrderColumns" diye bir şey var, adında anlaşılabileceği gibi kullanıcının sutun yerlerini değiştirmesine izin veriyor.

Eğer kod ile atama yapacaksan eğer "DataGridViewCoumn" nesnesinini "DisplayIndex" özelliğini kullanırsın.

DataGridView'deki sutunlar başlığına tıklandığı zaman zaten sıralama yaparlar, eğer sıralama yapmıyorlar ise "SortMode" özelliği değiştirildiği için yapmıyordur.
Back to Top
serefkoca View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 21 Eylül 2007
Status: Offline
Points: 91
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote serefkoca Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Haziran 2009 at 14:02
El elden üstündür hocam çok saolsın
..

peki müsadenle birşey daha soracağım.
şimdi form üzerinde bir datagridview var basılan butonlara göre içindeki veriler değişiyo.
örnek kod.
-*-----------------------
FirebirdSql.Data.Firebird.FbConnection BAGLAN = new FirebirdSql.Data.Firebird.FbConnection();
        BAGLAN.ConnectionString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["netsimgun"].ToString();
        //FirebirdSql.Data.Firebird.FbParameter parametre;
        string sorgu = "Select F.ACIKLAMA, TE.TELEFON_ADI, TE.ULKE_KODU, TE.ALAN_KODU, TE.TELEFON, TE.DAHILI From FIHRIST F Join TELELINK T on (F.SINTERNAL = T.SINTERNAL) and (F.INTERNAL = T.INTERNAL)Join TELEFONL TE on (T.TELEFON_NO = TE.TELEFON_NO)Order By F.ACIKLAMA Asc, F.FIHRIST_NO Asc";
        FirebirdSql.Data.Firebird.FbDataAdapter efadap = new FirebirdSql.Data.Firebird.FbDataAdapter(sorgu, BAGLAN);
        DataSet ds = new DataSet();
        //parametre = new FirebirdSql.Data.Firebird.FbParameter("@F.ACIKLAMA", FirebirdSql.Data.Firebird.FbDbType.Char, 50);
       efadap.Fill(ds);
        this.GridView1.DataSource = ds.Tables[0];
        this.DataBind();
------------------------------------
yukarda sadece bellirtilen sorgudaki değerler içinde arıyo. ben bunu istemiyorum.
ben desem ki o an datagirdin içerisinde hangi veriler varsa onlara göre aram yaptıracağım parametre kullanacağım bunun mantığı nedir hocam.
ara yaparken o anki realtime veride arayacak.
iyi çalışmalar.

Edited by serefkoca - 02 Haziran 2009 at 14:05
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.