C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ASP.NET > ASP.NET
  New Posts New Posts RSS Feed - Access "sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası"
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Access "sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası"

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Access "sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası"
    Posted: 14 Ocak 2009 at 22:44
data.mdb veritabanına insert ile kayıt ekleme yapabiliyorum, fakat aynı kaydı hiçbir değişiklik yapmadan update ekmek istediğimde sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç) hatası almaktayım.

Bu hata neden olabilir.

Örnek:
Alan Adı: datayazi
Veri Türü :Not

"Ali topu at.ayşe topu tut............" şeklinde bir yazı insert ettim diyelim. hiçbir değişiklik yapmadan update ettiğimde.

Neden : ''             Ali topu at.ay ' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)

hatası alıyorum.
karakter uzunluğuyla alakası sanırım ama ne olabilir.

Veri Türü = Not olarak ayarlı olmasına rağmen karakter sorunu yaşamak zor gerçi.
Back to Top
martindix View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 05 Nisan 2007
Status: Offline
Points: 1160
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote martindix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2009 at 23:08
Farklı bir yazı yazınca text yerine update ediyormu ?
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2009 at 23:11
yazıyı değişiklik yapsamda aynı hatayı alıyorum maalesef
Back to Top
hackwebnet View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 25 Kasım 2008
Status: Offline
Points: 641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hackwebnet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2009 at 23:21
kodunu yazabilirmisin yardımcı olmaya çalışıyım...
sişarp'da Nedir ki?
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2009 at 23:32
Duzenle(Convert.ToInt32(Label8.Text), droplistKategoriID.SelectedValue, txtHaberBaslik.Text, txtHaberOzet.Text, FCKeditor1.Value, Convert.ToInt32(Session["kullaniciid"].ToString()));


private string Duzenle(int id, string kategoriid, string haberbaslik, string haberozet, string haber, int kullaniciid)
    {
        try
        {
OleDbConnection Cnn = new OleDbConnection(CnnStr());
Cnn.Open();
string cmd = string.Concat(new object[] { "Update haber Set kategoriid='", droplistKategoriID.SelectedValue, "', haberbaslik='", haberbaslik, "', haberozet= '", haberozet, "', haber='", haber, "', kullaniciid='", kullaniciid, "' where id='", id, "'"});
OleDbCommand myComm = new OleDbCommand(cmd, Cnn);
if (myComm.ExecuteNonQuery() >= 1)
{
Label1.Text = "Sonuç :<br>" + "Haber'iniz Kaydedilmiştir...";
}
Cnn.Close();
Cnn.Dispose();
myComm.Dispose();
return Label1.Text;
}
catch (Exception exception)
{
Label1.Text = "Sonuç :<br>" + "Haber'iniz Kaydedilmemiştir...<br>Neden :<br>" + exception.Message;
return Label1.Text;
}
}


if (myComm.ExecuteNonQuery() >= 1)

bu satırdan sonra
catch (Exception exception)
geçiyor.
satıra geçiyor.

Edited by VisuaL.NET - 14 Ocak 2009 at 23:33
Back to Top
duygusuz58 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 02 Nisan 2008
Status: Offline
Points: 436
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote duygusuz58 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2009 at 23:34
hocam tek tırnak cift tırnak olayına dikkat ettin mı belki ondan olabilir



Edited by duygusuz58 - 14 Ocak 2009 at 23:36
Back to Top
duygusuz58 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 02 Nisan 2008
Status: Offline
Points: 436
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote duygusuz58 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ocak 2009 at 23:40
Update haber Set kategoriid='", droplistKategoriID.SelectedValue, "', haberbaslik='", haberbaslik, "', haberozet= '", haberozet, "', haber='", haber, "', kullaniciid='", kullaniciid, "' where id='", id, "'"});
hocam burada kategoriid="',(buradaki virgul fazla olabilirmi )

=(esittir) den sonra alan degerinin direk kendisi gelebilir ..diger tum tablo alanlarında aynı yazılmıs

NOT:Pardon hocam concat i yenı gordum. o zman soyle sorayım
kullanıcıid,kategoriid,id alanlarınızın tipi int mi metin mi burada 3 unude metin olarak gosteriyorsunuz...


Edited by duygusuz58 - 14 Ocak 2009 at 23:56
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 00:16
tek tırnak çift tırnakta değil..

kategoriid - Metin
kullaniciid - Sayı
id - Otomatik Sayı



Edited by VisuaL.NET - 15 Ocak 2009 at 00:16
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 00:54
kodlar aşağıdaki gibi...
şimdide ölçü uyuşmazlığı demeye başladı.
insert yapıyor ama update yapmıyor...
sorguHatası
Dosyayı geri aldım.

Edited by VisuaL.NET - 15 Ocak 2009 at 02:05
Back to Top
duygusuz58 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 02 Nisan 2008
Status: Offline
Points: 436
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote duygusuz58 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 01:04
"Update haber Set kategoriid='", DropListKat.SelectedValue, "', haberbaslik='", haberbaslik, "', haberozet= '", haberozet, "', haber='", haber, "' where id='", id, "'"

hocam son kısım id kısmında sayı olarak degil metin olarak kaydet diyorsunuz sayılarda benım bildigim tek tırnak kullanılmıyor
son kısmı where id=",id"" seklinde degistirip deneyebilir misiniz
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 01:45
verdiğim örnekte dediğiniz gibi sorun varmış.
veri türünde de sorun varmış.

esas sorun FCKeditor çeviri yapmıyor...

    private string EcelTirnak(string str)
    {
        str = str.Replace("'", "′");
        return str;
    }

EcelTirnak(FCKeditor1.Value) yaparak çözdüm.

duygusuz58 vakit ayırdığın için teşekkürler...
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 01:47
benim anlamadığım insert ederken neden böyle bir sorunla karşılaşmıyorum da update ederken bu sorun karşıma çıkıyor.
Back to Top
izdirap View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 07 Mayıs 2008
Status: Offline
Points: 1149
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote izdirap Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 11:05
Selam
 
Parametre ile göndermediğiniz için gönderdiğiniz ayracı inserti kapat olarak algılıyor. en sonunda da ayrca kalmadı diye kızıyor.
 
sqlcommand kullanırken mutlaka parametre işe çalışın.
Onur ÜNLÜ
http://onurunlu.blogcu.com
Back to Top
duygusuz58 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 02 Nisan 2008
Status: Offline
Points: 436
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote duygusuz58 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 11:08
sorun cozuldugu icin sevindim
merak ettigim icin soruyorum fck cevirmiyor derken neyi kastettiniz hocam bende fck kullanıyorum ama boyle bir sorunla karsılasmadım
insert cullecigini parametreler ile yaptıgınızdan dolayı sorun olmamıs olabilir
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 11:51
tek tırnak sorunu diyelim ki. "ayşe'nin hırkası" yazalım.
insert ettiğimde sorun yok. ama hiçbir değişiklik yapmadan kaydet dediğimde hata veriyordu. tek tırnak yüzünden olabilir diye aklıma geliyordu ama insert'te etmez diyordum. son yapılacak birşey kalmayınca ilk başta aklıma geleni yaptım. cevirmen kullanınca sorun çözüldü.

SORUN: metnin içindeki tek tırnağı sorgu satırında kullanılmış gibi algıladığından diğer yazılanları görmüyor ve yanlış yazılmış hatası alıyordum.

private string EcelTirnak(string str)
{
   str = str.Replace("'", "′");
   return str;
}

sayesinde bu hatayı çözüyorum.
Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 12:14
Originally posted by izdirap izdirap wrote:

Selam

 

Parametre ile göndermediğiniz için gönderdiğiniz ayracı inserti kapat olarak algılıyor. en sonunda da ayrca kalmadı diye kızıyor.

 

sqlcommand kullanırken mutlaka parametre işe çalışın.


myComm.Parameters.AddWithValue("@haber", haber);

şeklinde parametre eklediğimde hata vermiyor ama update etmiyor.(Bu sözü çok duymuşsunuzdur) Bende hata varsa görebilmek için update yaparken parametre kullanmıyorum.

iyi çalışmalar.

Edited by VisuaL.NET - 15 Ocak 2009 at 12:15
Back to Top
DeAdPaN View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 27 Ocak 2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 350
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DeAdPaN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 13:29

accesste update yaparken veritabanindaki siralama ile parametrelerin siralamasi ve commandtext te bu parametrelerin sirasi ayni olmali. ben de birkac kez ayni sorunla karsilastim.

Back to Top
VisuaL.NET View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 10 Şubat 2005
Status: Offline
Points: 218
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VisuaL.NET Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 14:37
maalesef aynı sırada kullanıyordum.
Back to Top
malibu View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Temmuz 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote malibu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Temmuz 2020 at 19:25

'module_id = AND admin_id =' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatasý (eksik iþleç)

/shop/admin/includes/functions/userrights.asp, satır 13

Bunu nasıl düzeltirim ? Yardım.

12- strSQL = "SELECT module_right FROM admin_rights WHERE module_id = " & page & " AND admin_id = " & session("admin_user_id")
13- rsCheck.open strSQL, adoCon
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.