C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - istenilen saatte kodu çalıştırmak?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

istenilen saatte kodu çalıştırmak?

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
ruzgarx06 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 14 Ocak 2009
Status: Offline
Points: 53
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ruzgarx06 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: istenilen saatte kodu çalıştırmak?
    Posted: 14 Ocak 2009 at 21:23
mrb arkadaşlar.
ben istediğim bir saatte istediğim kodu çalışıtrmak istiyorum. datetimepicker ile yapılıyo galiba ama tam olarak bulamadım.
bu konu hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim.
Back to Top
ilhan99 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 17 Mayıs 2005
Status: Offline
Points: 2075
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ilhan99 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 01:39
timer komudu.

Edited by ilhan99 - 15 Ocak 2009 at 01:40
Back to Top
konur343 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Ekim 2006
Status: Offline
Points: 563
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote konur343 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Ocak 2009 at 15:54
if(datetimepicker1.Value == datetime.now.tostring())
    //kodlar buraya

bu kod timer ın tick olayı icerisine yazılcak
kNrLp
Back to Top
ruzgarx06 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 14 Ocak 2009
Status: Offline
Points: 53
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ruzgarx06 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Ocak 2009 at 00:11
konur343 cvp için sağol ama çalıştıramadım bir türlü.
benim öğrenmek istediğim özellikle istediğim bir saatte bir kodu çalıştırmak.
örneğin programı çalıştırdığımda saat 20:45 olduğunda bir message box ile bişeyler yazıdrmak istiyorum.
Back to Top
konur343 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Ekim 2006
Status: Offline
Points: 563
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote konur343 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Ocak 2009 at 10:49
Hocam asagıdaki kodu ben programımda kullanıyorum sorunsuz calısıyor bi dene istersen

private void btTamam_Click(object sender, EventArgs e)
{
Zaman = monthCalendar1.SelectionStart.ToString("dd.MM.yyyy") + " " +
                    dateTimePicker1.Value.ToString("HH:mm:ss");
}

 private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if (Zaman == DateTime.Now.ToString("dd.MM.yyyy HH:mm:ss"))
                {
                    MessageBox.Show("Merhaba");
                }
}


kNrLp
Back to Top
ruzgarx06 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 14 Ocak 2009
Status: Offline
Points: 53
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ruzgarx06 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Ocak 2009 at 17:28
dostum çok teşşekkür ederim. çalıştırdım.
Back to Top
konur343 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Ekim 2006
Status: Offline
Points: 563
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote konur343 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Ocak 2009 at 21:39
önemli deil
kNrLp
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.