C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > ADO/ ADO.NET > ADO.NET / ADO
  New Posts New Posts RSS Feed - DataGridView Filtreleme
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

DataGridView Filtreleme

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: DataGridView Filtreleme
    Posted: 16 Aralık 2008 at 09:00
Merhabalar;
Comboboxda seçtiğim değeri datagridview da bulmasını ve sadece o veriyi göstermesini istiyorum....Bulma kodunu yaptım..Eğer seçilen değer datagridview da varsa messagebox ile var diyor...Kodum şu şekilde;
Dim varMi As Boolean

        varMi = False

        Dim items As DataGridViewRow
        Try
            For Each items In FarkDataGridView.Rows
                If ComboBox3.SelectedItem.ToString() = items.Cells(1).Value.ToString() Then
                    varMi = True
                End If
            Next
        Catch ex As Exception
            If varMi = True Then
                MessageBox.Show("var")
            Else
                MessageBox.Show("yok")
            End If
        End Try
----------
Messagebox ile verinin var olduğunu sölüyor..İstediğim şey eğer veri datagridview da var ise sadece o veriyi göstersin....Yani filtreleme yapsın...(Veritabanı Access kullanıyorum.)

Yardım ederseniz çokk sevinirim :):):):)
Back to Top
kodyaz View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Haziran 2008
Status: Offline
Points: 454
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kodyaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aralık 2008 at 11:40
Bunun için bir filtreleme sorgusu çalıştırman uygun olabilir. Comboboxda herhangi bir seçim yapıldığında veritabanı için yeni bir sorgu oluşturursun (Where koşuluna combobox dan gelen değeri parametre olarak gönerirsin) Sonuçda dönen kayıt kümesini datatable,dataset v.s. ile gridview de gösrüntülersin. Kayıt olmaması halinde zaten gridview de herhangi birşey görüntülenmeyecektir.
Kolay gelsin.
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aralık 2008 at 11:56
Ben daha yeniyim de ...Acaba küçük bir örnek yapabilir misin?
Yardımcı olursan:)
Back to Top
kodyaz View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Haziran 2008
Status: Offline
Points: 454
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kodyaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aralık 2008 at 15:48
Pardon ben asp.net ile çalışyorsun diye düşündüm.
Eğer dataset kullanıyorsan, dataview,datatable  nesnesi aracılığı ile veriler üzerinde sıralama,filtreleme v.s. işlemler yapabilirsin.
Bir link vericem, eğer sorunu yine çözemezsen yazarsın tekrar bakarız.
 


Edited by kodyaz - 17 Aralık 2008 at 15:53
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aralık 2008 at 16:24
Veritabanı olarak access kullanıyorumm..
verdiğiniz 1. linkteki örnek daha anlaşılır .... Ama ben yapamadım:(
Acaba siz yardımcı olsanız ?
Back to Top
kodyaz View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Haziran 2008
Status: Offline
Points: 454
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kodyaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aralık 2008 at 16:47

OleDbConnection con;
          OleDbDataAdapter da;
          DataTable dtUrunler;
          DataView dv;
        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            goster();
        }
        private void goster()
        {
               con = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OleDb.4.0; Data Source=telefonRehber.mdb");
               da = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM calisanlar", con);
               dtUrunler = new DataTable("calisan");
               da.Fill(dtUrunler);
               dv= new DataView(dtUrunler);
               dv.AllowDelete = true;
               dv.AllowEdit = true;
               dv.AllowNew = true;
               dataGridView1.DataSource = dv;
        }

        private void comboBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            try
            {
                dv.RowFilter = "ad = '" + comboBox1.SelectedValue.ToString() + "'";
                dv.Sort = "ad DESC";
            }
            catch (Exception)
            {
               
            }
           
        }

 
Forma bir tane datagridview ve birtanede combobox at. Combobox içinden seçtiğin değere göre gridview filtrelenecektir.


Edited by kodyaz - 17 Aralık 2008 at 16:48
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aralık 2008 at 17:06
Teşekkür ederim..
.Bi sorun çıkarsa pzt günü sölerim.. ..Tekrar teşekkürler
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aralık 2008 at 14:58
Hiç hata vermiyor ama hççç bir etki de yapmıyorrrr


Edited by saydogan - 23 Aralık 2008 at 08:59
Back to Top
kodyaz View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Haziran 2008
Status: Offline
Points: 454
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kodyaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Aralık 2008 at 12:48
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Aralık 2008 at 09:00

Çookk teşekkür ederim.....

Fakat formu kapatırken hata veriyor..?
aslında pek de önemli değil...Fakat Veri kaybı olabilir mi?
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Aralık 2008 at 09:32
Çookkkk teşekkürler   verdiğiniz örnek çalışıyor..
Ben projemi vb.nett te yapıyorumm..
verdiğiniz örnekteki kodları VB.NET e çevirdiğimde hçç bir tepki vermiyorr....
Kodlar bire bir aynı...Acaba sorn nerden kaynaklanıyor olabilir? :(
Yardımlarınız için teşekkürler :) 
Back to Top
saydogan View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23 Eylül 2008
Status: Offline
Points: 156
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saydogan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Aralık 2008 at 10:30
Benim filtre yapmak istediğim şey normal tablo değil sorgu tablosu..
Bununla bir alakası olabilir mi?
Back to Top
EbruU View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Şubat 2010
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EbruU Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Şubat 2010 at 16:21
combobx filtreleme işlemini yaptıktan sonra gelen verilerde var olan tüm kolonları göstermesin diye neyi deniyebilirim ..??
Back to Top
jacktimo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Haziran 2013
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jacktimo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Haziran 2013 at 13:25
Hiç hata vermiyor ama hççç bir etki de yapmıyorrrr



_____________________________________
My project:WoW Gold kaufen|Diablo 3 Gold|Aion Kinah|GW2 Gold
Back to Top
futcoinsboy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Mayıs 2014
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote futcoinsboy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Mayıs 2014 at 16:48
verdiğiniz 1. linkteki örnek daha anlaşılır .... Ama ben yapamadım

______________________

Aion Kinah | Fut Coins
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.