C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > Veritabanları > SQL Server
  New Posts New Posts RSS Feed - veri tabanından gelen değeri replace etmek
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

veri tabanından gelen değeri replace etmek

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
suat_yildirim View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Kasım 2007
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suat_yildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: veri tabanından gelen değeri replace etmek
    Posted: 13 Temmuz 2008 at 18:58
Merhaba

aşağıdaki gibi bir sql cümlem var.

string sqlStr = "SELECT * FROM CARILER where [email protected] ";

burada verginumarasi olarak paremetreden (textboxtan) sayısal değerler alıyorum...
Ancak veri tabanına vergi numaralarının kayıtları aşağıdaki gibi okunaklı olması için aralarında boşluk kullanılarak yapılıyor... 

vdaire_no
__________
111 111 1111
222 222 2222
333 333 3333

vergimurasi na girdiğim textbox taki değerler ise aralarında boşluk olmadan yazılmaktadır. boşluk olanları da göstermem için nasıl bir replace kullanmam lazım. textbox tarafında olsa kolay ancak benim veri tabanından gelen değerleri replace etmem gerekiyor ? Yani boşluk olsa dahi göstermem gerekiyor


veri tabanından gelen         textbox a girilen
vdaire_no                            verginumarasi
111 111 1111                       1111111111

bu kaydı textboxsa böyle girilse bile göstermem lazım
umarım anlatabilmişimdir...
Yardımlarını bekliyorum...

Herkese iyi çalışmalar

Back to Top
kodyaz View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Haziran 2008
Status: Offline
Points: 454
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kodyaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Temmuz 2008 at 19:21

Bunun için direkt sql sorguna replace komutunu uygulayabilirsin.

SELECT REPLACE(tum_metin,degistirilecek sey,yerine konacak sey)
 
Senin öerneğin için ;
 
SELECT degisken=REPLACE(sutunAdi,eskiDeger,yeniDeger) FROM CARILER where [email protected]
 
şeklinde bir kod olmalı. Denemedim çalışmayabilir. SQL replace diye aratırsan tam olarak bilgi bulabilirsin.
Eğer olmazsa yazarsın detaylandırırız.
Kolay Gelsin.
Back to Top
suat_yildirim View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Kasım 2007
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suat_yildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Temmuz 2008 at 19:32
select tarafındaki değerler için değil where şartında bu nasıl kullanabilir anlayamadım yardımcı olabilir misiniz ?

Back to Top
suat_yildirim View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Kasım 2007
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote suat_yildirim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Temmuz 2008 at 19:58
tamamdır çok teşekkürler sizinde belki işinize yarar veri tabanında "22 22" diye olan bir değeri "2222" olarak aratıyorum ve buluyorum


select cari_kod from CARI_HESAPLAR where  Replace(cari_vdaire_no,' ','') = '2222'

tekrar teşekkürler
iyi çalışmalar
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.