C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - Richtextbox da türkçe karakter sorunu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Richtextbox da türkçe karakter sorunu

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
asiturk View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Aralık 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 138
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote asiturk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Richtextbox da türkçe karakter sorunu
    Posted: 31 Aralık 2004 at 10:03

C#.net de yazdığım uygulamada Richtextbox'a aktardığım *.txt dosyasındaki türkçe karakterler gözükmemektde.  Richtextboxın fontunu türkçe uygun fontlar seçmeme rağmen sonuç değişmedi. türkçe karakterler gözükmüyor.

aynı *.txt dosyasını notepad'de açıp içeriğini kopyalayıp richtextboxın içine yapıştırdığımda ise hiç bir sorun olmamakta. Hatta içine direk türkçe karakterler yazabilmekteyim.

Birçok şeyi denememe rağmen sorunu çözemedim.

Nedeni ve çözümü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler....

Asi Türk
Back to Top
Boot View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 17 Ağustos 2004
Status: Offline
Points: 1585
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Boot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Aralık 2004 at 10:25
Encoding belirterek oku text dosyandan yoksa turkce karakterler bu sekilde sorun cikartir.
Back to Top
asiturk View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Aralık 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 138
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote asiturk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Aralık 2004 at 10:57

Boot öncelikle teşekkürler,  yazdığım kod aşağıda. encoding düzeltmesini nerede ve nasıl yapabilirim? Yardımcı olursan sevinirim.
Birde şunu sormak istiyorum. yine benzer sorun comboxa *.txt dosyasında veri okuttuğum zaman oluyor.burda biraz farklı. *.txt dosyasında
123 ababababa
124 cdlallalalalal
şeklinde alt alta veriler var. bunları combobox a döngüyle okuttuğum zaman integer ve string arasındaki boşluk karakteri combobox da (burada çıkaramadım ama) küçük bir kare işareti olarak çıkıyor. bu da mı encoding ile ilgili olur.?

private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
 try
 {
 richTextBox1.Text="";
 openFileDialog1.Filter = "Text files (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*";
 openFileDialog1.ShowDialog();
  if (File.Exists(openFileDialog1.FileName))
  {
   StreamReader oku = new StreamReader(openFileDialog1.FileName);
   richTextBox1.Text = oku.ReadToEnd();
   oku.Close();
   label1.Text= "DOSYA YOLU :" + openFileDialog1.FileName;
  }
 }
 
 catch(System.Exception Hata)
 {
  MessageBox.Show(Convert.ToString(Hata));
 }
}

Asi Türk
Back to Top
Boot View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 17 Ağustos 2004
Status: Offline
Points: 1585
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Boot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Aralık 2004 at 11:16

StreamReader r = new StreamReader (path, System.Text.Encoding.UTF8);

bu sekilde belirtebilirsin

Back to Top
yeni View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Aralık 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 327
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yeni Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Aralık 2004 at 13:33

C#.net de yazdığım uygulamada Richtextbox'a aktardığım *.txt dosyasındaki türkçe karakterler gözükmemektde. 

Böyle bir sorunu bende yaşadım. web.config içini aşağıdaki gibi ayarladım sorun olmadı:

<globalization

fileEncoding="iso-8859-9"

requestEncoding="iso-8859-9"

responseEncoding="iso-8859-9"

culture="tr-TR" uiCulture="tr-TR"

/>

 

Bir de sayfa içine :

  <META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1254">
  <META http-equiv="content-language" content="tr">

 

Back to Top
Boot View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 17 Ağustos 2004
Status: Offline
Points: 1585
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Boot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Aralık 2004 at 13:35
Yalniz saniyorum bu web de degil windows form da oluyor.

E hali ile Encoding i dosyayi acarken belirtmen gerekir ...
Back to Top
asiturk View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Aralık 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 138
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote asiturk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Aralık 2004 at 15:51
evet windows formda oluyor.
Asi Türk
Back to Top
dincerozgur View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Nisan 2018
Location: BURSA
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dincerozgur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Nisan 2018 at 11:34
Allah razı olsun! Bakmadığım yer kalmadı! :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.