C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > C#
  New Posts New Posts RSS Feed - web service kullanmak
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

web service kullanmak

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
nosedive View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Temmuz 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nosedive Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: web service kullanmak
    Posted: 19 Kasım 2004 at 11:51

geliştirdiğim program içerisinde web deki database den bir sorgulama yapıp bunun sonucunu yine programın içinde  almak istiyorum.. sunucu tarafında bir web service geliştirilerek yapılıyor sanırım.. ama tam olarak yöntemi nasıl olabilir yada bir kaynak varmı dır?

Back to Top
emmett View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Mayıs 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 290
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emmett Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kasım 2004 at 15:20

selam,

aslında tam da senin dediğin gibi yapılıyo. Yani en azından ben ona benzer bişey yapmıştım. Sunucuda çalışan bir WebServisinde sana istediğin veriyi döndüren bir veya birkaç metot olacak. (Dönen nesne DataSet olabilir.) Tabii burada sen webServisini explorerdan çalıştırırsan XML çıktısı alırsın. Eğer webservisini kullanacak olan program C# falan değilse (flash belki), o çıkan XML i alıp yorumlaman lazım. Eğer .NEt ile geliştirilmiş bir uygulama ise o zaman projene 'Add Web Reference' ile yazdığın webservisini tanıtman lazım. Bundan sonra kodunun içinde,

DataSet ds = new DataSet() ;

<Web Servisinin Adı>.<Servis Dosyasının Adı> myService = new <Web Servisinin Adı>.<Servis Dosyasının Adı> ;

ds = myService.<Metodun Adı> ; // varsa parametrelerle birlikte

şeklinde bir kullanım ile Web servisinden dönen DataSet'i kullanabilirsin .(XML parse etmene gerek yok.)

 

M Emre Onur
Dr Emmett L. Brown
Back to Top
haciki View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Mart 2006
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote haciki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Mart 2006 at 15:04

flash çalışrıtırmı bu komutlar formda

 

Alıntı: Orijinal mesaj: emmett on 19 Kasım 2004


selam,

aslında tam da senin dediğin gibi yapılıyo. Yani en azından ben ona benzer bişey yapmıştım. Sunucuda çalışan bir WebServisinde sana istediğin veriyi döndüren bir veya birkaç metot olacak. (Dönen nesne DataSet olabilir.) Tabii burada sen webServisini explorerdan çalıştırırsan XML çıktısı alırsın. Eğer webservisini kullanacak olan program C# falan değilse (flash belki), o çıkan XML i alıp yorumlaman lazım. Eğer .NEt ile geliştirilmiş bir uygulama ise o zaman projene 'Add Web Reference' ile yazdığın webservisini tanıtman lazım. Bundan sonra kodunun içinde,

DataSet ds = new DataSet() ;

<Web Servisinin Adı>.<Servis Dosyasının Adı> myService = new <Web Servisinin Adı>.<Servis Dosyasının Adı> ;

ds = myService.<Metodun Adı> ; // varsa parametrelerle birlikte

şeklinde bir kullanım ile Web servisinden dönen DataSet'i kullanabilirsin .(XML parse etmene gerek yok.)

 



Hacikisi
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.