C#nedir?com Homepage
Forum Home Forum Home > C# / .NET > Visual C#
  New Posts New Posts RSS Feed - TV kartının kumandasından hangi tuşa ...
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

TV kartının kumandasından hangi tuşa ...

 Post Reply Post Reply
   

Author
Message
<*ramz*> View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Nisan 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote <*ramz*> Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: TV kartının kumandasından hangi tuşa ...
    Posted: 13 Ekim 2004 at 13:48

  Benim avermedia bir tv kartım var.

    Yapmak istediğim tv kartımın kumandasını bilgisayarımda farklı işlemler içinde kullanmak istiyorum.Mesela bilgisayarı kapatabilmek gibi...

    Kumandadan hangi tuşa basıldığını anlamamı sağlayacak ve buna göre bir işlem yapacak kod yazmak istiyorum.

    C# da bunun için kullanabileceğim hazır yapılar var mı yada yoksa bu konu hakkında bilgisi olan varsa va bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.

   Şimdiden çok teşekkürler...

çok bilmek büyük sorumluluk gerektirir
Back to Top
Boot View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 17 Ağustos 2004
Status: Offline
Points: 1585
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Boot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ekim 2004 at 14:16
C# da bu tarz seyler yoktur olmasida mumkun degil. Cunku o Kumanda donanimi AVer Media nin bir aletidir ve onu bilgisayarla kurdugu iletisim yine onun kendi protokolu ile saglanir. Gelen data isleme tabii tutulur ve sonucta kanal yukari assagi gibi islemlere gecer. C# in hazir namespace leri icerisinde bu tarz specific seyler olmaz.

Ancak DllImport kullanarak eger aver media izin vermis ise dll leri icerisinde o islemleri algilayan methodlari kullanarak gelen datayi kendin okuyabilir ve sonra bu okudugun degere gore Shell execute larla ornegin bilgisdayar kapamayi yapabilirsin.

Dedigim gibi bu tarz seyler konusunda .NET ten hatta hic bir dilden hazir seyler beklemeyin sunmazlar. Ancak kendin bu islemi yapar dll leri kullanarak yada artik bilgisayarla arasindaki iletisim protokolu ne ise ona gore kendin kod yazman gerekir ...
Back to Top
Ali Erdoğan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Ağustos 2004
Location: Türkiye
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ali Erdoğan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ekim 2004 at 14:38
Aslında bu konuda çok fazla bir bilgim yok ancak şunu düşündüm.Bilgisayarında faklı standart bir kızıl ötesi alıcısı bulunur.Bu kızıl ötesi alıcısıyla iletişim kurarak dediğin işlemleri yapabilirsin.Ancak Tv kartının kızıl ötesi alıcısının standartları daha farklıdır diye düşünüyorum.
Ali Erdoğan // Adana
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   
   


Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.